Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Dosar penal după ce s-a prezentat la R.A.R. cu un autoturism urmărit internațional

ro

05 Apr, 2024 14:56 304 Marime text
Nr. 86 din 05 aprilie 2024
                                                                                                                                                                                                                                                               
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Prins în flagrant delict de polițiști, în timp ce încerca să sustragă bunuri dintr-o societate comercială din Bacău
 
          La data de 04 aprilie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au fost sesizați, de către un bărbat de 37 de ani, din municipiu, despre faptul că, la o societate comercială din apropierea locuinței sale s-a declanșat sistemul de alarmă.
          Polițiștii au intervenit rapid, depistând în curtea societății, în flagrant delict, un localnic de 25 de ani, în timp ce sustrăgea mai multe bunuri, respectiv 48 de acumulatori în valoare de 2.500 de lei.
          Totodată, în urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiști a reieșit faptul că, bărbatul ar fi sustras și în luna decembrie 2023, din incinta unei societăți comerciale din municipiu, o hotă industrială în valoare de 5.000 de lei.
          După administrarea probelor, față de cel în cauză a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
 
  •  
 
Dosar penal după ce s-a prezentat la R.A.R. cu un autoturism urmărit internațional
 
          La data de 04 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au fost sesizați de către Registrul Auto Român Bacău despre faptul că, un bărbat de 39 de ani, din municipiu, ar fi prezentat pentru certificarea autenticității, un autoturism care figura în baza de date urmărit internațional.
          Din cercetări a reieșit că, autoturismul, în valoare de aproximativ 14.000 de euro, figura în bazele de date urmărit de autoritățile judiciare din Germania.
          Polițiștii au luat măsura indisponibilizării autovehiculului până la clarificarea situației juridice.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, totodată, polițiștii au demarat activitățile de verificare și cooperare internațională, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor aspectelor semnalate.
 
  •  
 
A provocat un eveniment rutier după ce a condus sub influența alcoolului
 
La data de 04 aprilie a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii au fost sesizați despre faptul că, pe strada Alecu Russo din municipiu a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Din primele cercetări a rezultat că, un localnic de 59 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Alecu Russo, ar fi efectuat manevra de mers cu spatele și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat regulamentar.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
            Polițiștii i-au reținut permisul de conducere celui în cauză și au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
 
  •  
 
Doi tineri reținuți de polițiști pentru trei infracțiuni
 
          La data de 04 aprilie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale Onești au reținut pentru 24 de ore, doi tineri de 18 și 23 de ani, ambii din comuna Helegiu, bănuiți de comiterea infracțiunilor de loviri sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. Cei în cauză au fost introduși în Arestul I.P.J. Bacău.
 
          Din cercetări a rezultat că, la data de 04 aprilie a.c., doi tineri de 18 și 23 de ani, în timp ce se aflau în incinta unei societăți comerciale din municipiul Onești, ar fi lovit un bărbat de 39 de ani. În timpul altercației, cei în cauză ar fi provocat distrugerea unor bunuri din cadrul societății, totodată tulburând ordinea și liniștea publică.
          După administrarea probatoriului, polițiștii au dispus reținerea celor în cauză pentru 24 de ore și i-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
     Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.
 
  •  
 
Acțiune a polițiștilor Secției 2 Poliție Bacău
 
          La data de 04 aprilie a.c., în intervale orare diferite, polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune în zona de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, prevenirea și combaterea faptelor antisociale și prevenirea absenteismului școlar. 
          În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 70 de persoane și au fost controlate 13 unități economice.
          Au fost desfășurate activități preventive în zona adiacentă unităților de învățământ, fiind depistați 5 elevi care absentau nemotivat de la cursuri.
          Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 15.000 de lei.
          Totodată, au fost constatate 4 infracțiuni și prinși în flagrat 2 autori de infracțiuni.
 
  •  
 
Ajuns în arest după ce și-ar fi agresat soția
 
          La data de 04 aprilie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Onești au fost sesizați de către o femeie de 35 de ani, din comuna Mănăstirea Cașin, despre faptul că ar fi fost agresată de soțul său.
          Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 04 aprilie a.c., un bărbat de 49 de ani, din comuna Mănăstirea Cașin, în timp ce se afla la domiciliu împreună cu soția sa, ar fi agresat-o.
          În urma întocmirii formularului de evaluare a riscului, polițiștii au emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de cel în cauză, pentru o perioadă de 5 zile.
          După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut de polițiști și introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.
 

 
                                                                                                   ÎNTOCMIT
             Ag. șef adj. de poliție            
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii