Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:00 17 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Comunicat de presă - Începe școala în siguranță!

ro

17 Sep, 2021 12:04 283 Marime text
               Nr. 507677 din 17 septembrie 2021
                                                                                          
 
”Începe școala în siguranță!”
 
”Începe școala în siguranță!” este titlul campaniei ce se va derula în județul Bacău, odată cu începerea anului școlar 2021-2022.
Campania este inițiată de polițiștii Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și se va derula în perioada septembrie 2021 – februarie 2022, în colaborare cu polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău și Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Bacău.
Astfel, într-un efort conjugat, se vor derula activități specifice de informare și educativ-preventive în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău.
Campania a debutat cu activități desfășurate la Colegiul Național Catolic ”Sfântul Iosif” Bacău și la trei școli gimnaziale din orașul Dărmănești. Peste 500 de copii și cadre didactice au primit informații din partea polițiștilor din sfera prevenirii delincvenței juvenile și a victimizării minorilor – siguranța rutieră, violența în școli, bullyingul, răspunderea legală, reducerea comportamentelor de risc.
Asigurarea unui mediu școlar, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității este și va rămâne o prioritate a Poliției Române, mai ales că siguranța școlară constituie una din principalele condiții pentru existența unui învățământ preuniversitar de calitate.
 
 
Întocmit,
Inspector principal de poliţie
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii