Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Comunicat de presă - Activităţi pentru siguranța cetățenilor în județul Bacău

ro

16 Sep, 2021 15:46 806 Marime text
ACTIVITĂŢILE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 ÎN JUDEŢUL BACĂU
 
 
          Polițiștii băcăuani au acționat în sistem integrat, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, pe raza întregului judeţ, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19. Totodată, s-a acţionat pentru siguranţa traficului rutier.
 
            Poliţiştii au continuat activităţile pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor prin respectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă.
În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, precum şi portul măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise.
Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 591de persoane aflate în carantină şi 470 în izolare. De asemenea, au fost controlate peste 849 de obiective/locaţii şi 116 de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020.
Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii au acţionat pentru verificarea mijloacelor de transport de persoane, fiind oprite pentru control 408 de astfel de autovehicule.
Au fost identificate 51 de persoane care nu respectau măsurile de protecţie individuală, pentru care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale.
 
           
Şi pentru siguranţa traficului rutier s-a acţionat pe raza judeţului Bacău. Astfel, poliţiştii rutieri au aplicat 226 sancţiuni contravenţionale la regimul rutier. Au fost reţinute 36 de permise de conducere şi retrase 8 certificate de înmatriculare.
 
Polițiștii acționează permanent, în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri de ordine publică, în vederea asigurării unui climat de siguranță publică, prevenirii și limitării răspândirii virusului COVID 19, dar și pentru combaterea fenomenul infracțional de orice gen.
 
 
Întocmit,
Inspector de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii