Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Campania ”Sărbători în siguranță”

ro

06 Dec, 2023 14:45 527 Marime text
Nr. 398 din 06 decembrie 2023
                                                                                               
 
 
 
Campania ”Sărbători în siguranță”
 
Sărbătorile de iarnă ne încarcă cu emoții pozitive, evenimente plăcute în familie sau în comunitate, dar, totodată, în această perioadă cetățenii pot fi implicați în evenimente negative.
În acest context, Poliția Română desfășoară Campania de prevenire „Sărbători în siguranță”, destinată prevenirii victimizării cetățenilor, de toate vârstele, în perioada sărbătorilor.
Campania implică organizarea unor activități preventive ce au ca scop principal creșterea gradului de siguranță a populației în raport cu diverse forme de manifestare a infracționalității specifice sărbătorilor de iarnă.
Activitățile preventive se vor axa pe două direcții de acțiune, respectiv prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și prevenirea faptelor de natură contravențională și penală la regimul articolelor pirotehnice.
În contextul demarării campaniei, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroului Siguranță Școlară au transmis, în această săptămână, mesaje preventive, elevilor Școlii Gimnaziale „Alexandru Piru” Mărgineni.
Polițiștii i-au informat pe cei peste 100 de elevi și cadre didactice, cu privire la pericolele la care se expun în această perioadă, precum și la măsurile de precauție pe care trebuie să le adopte.
S-a pus accent pe utilizarea improprie a petardelor și pe consecințele acestora, nu doar din punct de vedere legal, ci și asupra integrității corporale proprii sau a celor din jur.
De asemenea, polițiștii au transmis elevilor prezenți informații privind prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, măsuri de prevenire a tâlhăriilor, dar și a furturilor.
 
 
Polițiștii reamintesc cetățenilor de toate vârstele, următoarele:
Articolele pirotehnice de divertisment din categoria F1 pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani.
Articole pirotehnice de scenă din categoria T1 şi alte articole pirotehnice din categoria P1 pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani.
Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:
a) orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept;
b) comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani;
c) comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.
De asemenea, pentru tulburarea liniștii și ordinii publice prin folosirea necorespunzătoare a articolelor pirotehnice din categoria P1 și nu numai, se vor aplica sancțiunile contravenționale prevăzute în Legea nr. 61 din 1991 republicată.
 

                                                                                                  Întocmit,
          Subcomisar de poliție     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii