Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Campania Poliției Române „Apelul fals la 112 pune vieți în pericol! Sună responsabil!” se apropie de sfârșit

ro

25 Aug, 2023 15:30 410 Marime text
Nr. 284 din 25 august 2023
                                                                                    
                                                                                                   
Campania Poliției Române „Apelul fals la 112 pune vieți în pericol! Sună responsabil!” se apropie de sfârșit
 
Începând cu data de 19 iunie a.c. și până în prezent, la nivel național s-au desfășurat activități în cadrul campaniei de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți cu privire la consecințele actelor de alertare abuzivă a autorităților, intitulată „Apelul fals la 112 pune vieți în pericol! Sună responsabil!”, acestea continuând până pe 31 august a.c.
 
            În această perioadă, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Bacău au desfășurat activități de informare și prevenire la școlile de vară organizate în județ, aducând în dezbatere cu cei mici conceptul de „urgență”, situații care necesită alertarea autorităților, precum și consecințele apelării fără motiv a SNUAU 112. Cei mici au dat exemple de circumstanțe în care pot apela 112 și au primit de la polițiști fișe de lucru și recomandări.
 
          Pe parcursul derulării campanie, au fost informați peste 400 de beneficiari, copii și adulți, în cadrul activităților de prevenire.
 
          În săptămâna în curs, polițiștii au fost alături de copiii participanți la școlile de vară organizate de Parohia Chetriș la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Gioseni, de Parohia „Sf. Ier. Vasile cel Mare” din Bacău și de Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Siretu, comuna Letea Veche.
 
          Polițiștii reamintesc tuturor cetățenilor că, alertarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 și alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție constituie contravenții și se sancționează cu amendă de până la 4000 de lei sau prestare 200-400 ore în folosul comunității. De asemenea, apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viața unei persoane aflate în pericol. În timp ce operatorul se ocupă de un apel non-urgent, pe linie poate aștepta o persoană care are într-adevăr nevoie de ajutor!
                                                                                                                 Întocmit,
Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii