Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin informativ - 22.07.2021

ro

22 Jul, 2021 15:39 599 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 
Acţiune a Serviciului de Ordine Publică în judeţ
 
            Poliţiştii au acţionat în mediul urban şi rural, pe raza întregului judeţ, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.
 
            La data de 20 iulie a.c., sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică Bacău, poliţiştii au acţionat în mediul urban şi rural, pe raza întregului judeţ, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, menţinerea climatului de ordine publică şi pentru respectarea restricţiilor impuse de legislaţia incidentă stării de alertă.
            În acest sens, pe lângă activităţile de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară, poliţiştii de ordine publică, investigaţii criminale şi cei rutieri au acţionat cu fermitate şi exigenţă în aplicarea prevederilor legale.
Au fost legitimate 713 persoane şi verificate peste 300 de autovehicule. Totodată, au fost efectuate 96 de testări cu aparatul etilotest.
Tot cu ocazia executării activităţilor, au fost verificate 94 de unităţi de alimentaţie publică. În urma acestei acţiuni, poliţiştii au aplicat 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 94.000 de lei, din care, 156 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei, 43 pentru încălcări ale Legii nr. 55 din 2020, 71 de sancţiuni pentru nerespectarea Legii 61 din 1991 privind încălcarea normelor de conviețuire socială, iar restul la alte acte normative. Au fost reţinute 19 permise de conducere, 12 dintre ele fiind pentru depăşirea limitei legale de viteză şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.
 
Exemplu: O patrulă de poliţie din cadrul Biroului Rutier Bacău au depistat un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani, din judeţul Iaşi, care circula pe strada Calea Moldovei din municipiul Bacău cu viteza de 89 km/h.
În urma verificărilor în bazele de date ale Poliţiei Române s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.
  
Acțiuni desfășurate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite din domeniul comerţului cu produse agroalimentare
 
La data de 21 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pe raza judeţului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite din domeniul comerţului cu produse agroalimentare.
Cu ocazia verificărilor de specialitate efectuate la 27 de operatori economici, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 51.000 de lei, dintre care 6 în baza O.U.G 28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 8 conform Legii nr. 145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol şi restul la alte acte normative.
Totodată, a fost ridicată în vederea confiscării suma de 680 de lei, nefiscalizată. De asemenea a fost luată măsura suspendării activităţii pentru doi operatori economici.
          Polițiștii de la investigarea criminalității economice vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite.
 
Exemplu:

          Cu ocazia controalelor efectuate de către poliţiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău la punctele de lucru a doi operatori economici din municipiul Bacău, s-a constatat că agenţii economici, ce comercializau legume şi fructe, nu deţineau casă de marcat electronică fiscală pentru eliberarea de bonuri fiscale clienţilor, veniturile obţinute nefiind fiscalizate. În cauză au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.000 lei pentru fiecare şi a fost luată măsura complementară de suspendare a activităţii acestora până la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal şi prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia.
 Secţia 10 Poliţie Rurală Ştefan cel Mare a acţionat pe raza comunelor arondate
    Poliţiştii băcăuani sunt prezenţi în stradă, în permanenţă, atât în mediul urban, cât şi rural, unde continuă activitățile destinate menținerii unui climat optim de ordine şi siguranță publică.
 
            Poliţiştii din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au actionat pe raza comunelor aflate în arondare.
Astfel, poliţiştii de ordine publică şi cei rutieri, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali  au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite şi respectarea normelor rutiere de către toţi participanţii la trafic.
           Au fost legitimate 91 de persoane şi controlate în trafic 73 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 31 de conducători auto. De asemenea, poliţiştii au verificat 9 operatori economici.
           Pentru faptele contravenţionale constatate, au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.000 de lei, din care 4 la Legea 61 din 1991 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială,28 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier şi restul pentru abateri de la alte acte normative.
 
 
 
Întocmit,
Inspector principal de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii