Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - Poliţiştii băcăuani în acţiune pentru creșterea nivelului de siguranță a cetăţenilor

ro

22 Jun, 2021 13:04 729 Marime text
Nr. 505214 din 22 iunie 2021
                         
                                                                           
 
 
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Poliţiştii băcăuani în acţiune pentru creșterea nivelului de siguranță a cetăţenilor
 
           Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău au acţionat în mediul urban şi rural pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.
 
            La data de 20 iunie a.c., poliţiştii băcăuani au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor din municipiu şi comunele arondate prin prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilicite, a respectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi reducerea riscului rutier, precum şi a altor fapte antisociale care pot afecta siguranţa cetăţenilor.
            Astfel, poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică au verificat 235 de vehicule şi au legitimat 258 de persoane.
             Poliţiştii au aplicat 105 sancțiuni contravenționale în valoare de 25.000 de lei, dintre care: 5 sancțiuni contravenționale la Legea 38 din 2003, 23 de sancțiuni contravenționale în baza Legii nr.55 din 2020, 74 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195 din 2002 pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, restul fiind pentru alte abateri.
             Totodată, au fost reținute 9 permise de conducere şi retrase 6 certificate de înmatriculare şi 3 plăcuţe cu numere de înmatriculare.
 
Exemplu:
            Poliţiştii băcăuani au depistat în trafic, pe strada Mihai Viteazu un autovehicul condus de către un tânăr de 25 de ani, din localitate care nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Întrucât avea un comportament atipic, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Testarea cu aparatul DRUGTEST a indicat o valoare pozitivă pentru consum de substanțe interzise, fiind recoltate probe biologice în vederea stabilirii substanțelor consumate.
           S-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
  
Depistaţi  băuţi, la volanul unor autoturisme
 
La data de 21 iunie a.c., în jurul orei 10.30, o patrulă de poliţie rutieră din Moineşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza comunei Ghimeş-Făget, au depistat în flagrant delict, un tânăr de 25 de ani, din localitate, care conducea un autoturism, sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
 
 
La aceeaşi dată, o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti, au depistat în trafic, un bărbat de 50 de ani, din judeţul Harghita, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Pârjol, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
         Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
 
La data de 22 iunie a.c, în jurul orei 02.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti au depistat în flagrant delict, un tânăr, de 21 ani, din comuna Ardeoani, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Zemeş, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
  
Acțiune operativă în Staţiunile Slănic Moldova şi Târgu Ocna

 
            Poliţiştii din Slănic Moldova au continuat activităţile pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor prin respectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă.
            Astfel, poliţişti de ordine publică, de la rutieră şi de investigaţii criminale din Slănic, împreună cu cei din cadrul Poliţiei Târgu-Ocna au acţionat pe raza ambelor staţiuni turistice, pentru menţinerea şi asigurarea climatului de siguranţă publică şi pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
       Au fost instituite trei filtre rutiere în cadrul cărora au fost verificate 144 de autovehicule.
        Totodată, au fost efectuate controale la 21 de restaurante şi terase, 9 hoteluri şi pensiuni şi 19 societăţi comerciale.
          Poliţiştii au aplicat 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 9.000 de lei.
  
Poliţiştii din Oneşti la datorie
 
           La data de 21 iunie a.c., polițiștii din Oneşti au fost prezenți pe raza de competenţă, într-o acțiune organizată pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite de orice natură.
În cadrul activităților specifice desfășurate, polițiștii au legitimat 126 de persoane, au verificat 9 societăți comerciale, gări, autogări şi zona lăcaşurilor de cult.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.800 de lei, iar ca măsură complementară au fost teţinute 3 permise de conducere.
 
 
Întocmit,
Inspector principal de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii