Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - Bănuiți de tâlhărie calificată, reținuți de polițiștii de investigații criminale

ro

11 Aug, 2021 15:11 547 Marime text
Nr. 506660 din 11 august 2021
                         
                                                                           
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Bănuiți de tâlhărie calificată, reținuți de polițiștii de investigații criminale
 
Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Bacău au identificat și reținut un tânăr de 20 de ani și o femeie de 21 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.
         
            La data de 14 iulie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au fost sesizați prin 112, de către o tânără de 30 de ani, din localitate, despre faptul că, în timp ce se afla în dreptul imobilului unde locuiește, concubinul său a fost agresat de două persoane necunoscute.
          Cazul a fost preluat de polițiștii de investigații criminale din Bacău care, din cercetările efectuate au stabilit că, tânăra, împreună cu concubinul său, de 47 de ani se aflau în fața imobilului în care locuiesc când acesta ar fi fost agresat și deposedat de o borsetă în care se aflau documente personale și suma de 300 de lei. Totodată, în momentul în care femeia ar fi intervenit între cei trei bărbați, ar fi fost amenințată cu acte de violență și deposedată de un telefon mobil și suma de 50 de lei.
            Polițiștii au depistat și identificat o femeie de 21 de ani și un tânăr de 20 de ani, ambii din județul Neamț, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.
Faţă de cei doi s-a luat măsura reținerii pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.
          Cercetările continuă în acest caz, în vederea documentării întregii activități infracționale a celor doi bănuiți.
 
Din practica judiciară a rezultat că cele mai multe tâlhării sunt comise în locuri publice sau în spaţiile comune ale imobilelor.
          Pentru a nu deveni victimă a unei tâlhării, polițiștii vă adresează câteva recomandări:
Evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere.
Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci).
Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în calea dumneavoastră.
Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane) 
Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).
Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă.

 Cercetați penal de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului
 
            La data de 10 august a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bacău au depistat în trafic, pe raza localității, un autoturism condus de un bărbat în vârsta de 43 de ani.
           Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0, 85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge.
           Bărbatului i-a fost reținut permisul de conducere și este cercetat penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
 
 
La data de 11 august a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii din Dărmănești au depistat în trafic un localnic de 20 de ani care conducea un autoturism, cu o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei şi i-a fost reţinut permisul de conducere.
 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
                                                                                                                         Întocmit,
Inspector principal de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii