Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - Acţiune a poliţiştilor rutieri în municipiul Bacău şi comunele arondate

ro

15 Jun, 2021 13:50 659 Marime text
Nr. 505007 din 15 iunie 2021
                         
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Acţiune a poliţiştilor rutieri în municipiul Bacău şi comunele arondate
 
            Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Bacău au acţionat pe raza municipiului  Bacău şi a comunelor arondate, pentru siguranţa traficului rutier.
 

           La data de 14 iunie a.c.,  pe raza municipiului Bacău şi a comunelor arondate, poliţiştii rutieri, împreună cu cei de ordine publică au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
S-au folosit echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrul portabil model TruCAM.
În urma controalelor pe drumurile publice de pe raza de competenţă, poliţiştii băcăuani, au aplicat 71 de sancţiuni contravenţionale la regimul rutier, din care, 31 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea regimului legal de viteză, 4 au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranţă, 3 pentru nereguli privind starea tehnică a autovehiculelor, iar restul pentru alte abateri.
În cadrul acțiunii, polițiștii au reținut 6 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.
Exemple: În intervalul orar 18.00-20.00, pe raza municipiului Bacău, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale pentru depășirea vitezei legale, în valoare de 18.250 de lei, din care, 9 pentru viteze între 41-50 km/ h, peste limita legală, 5 sancţiuni contravenţionale pentru viteze între 31-40 km/ h peste limita legală şi 2 pentru depăşirea limitei legale cu peste 50 km/ h. Totodată, au fost reţinute două permise de conducere.
                        Un conducător auto de 24 de ani, din judeţul Vrancea a fost depistat pe Calea Romanului, din municipiul Bacău, în timp ce circula cu o viteză de 118 km/ h, în localitate. Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă şi i s-a reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.
  
Prinşi de poliţiştii din Măgura după ce ar fi sustras peste 7.000 de lei dintr-un autovehicul
 
La data de 14 iunie a.c, în jurul orei 15.10,  poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Măgura au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U 112 de către un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din comuna Pîrjol, despre faptul că în jurul orelor 15.00, persoane necunoscute i-au sustras dintr-un autovehicul, suma de 7350 lei.
 Poliţiştii s-au mobilizat prompt şi au început cercetările în acest caz.
În cadrul activităţilor desfăşurate, s-a stabilit că, tânărul, angajat al unei firme de curierat, ar fi lăsat autovehiculul neasigurat pentru o perioadă scurtă de timp, moment în care, persoane necunoscute i-ar fi sustras banii depozitaţi în torpedou, ca urmare a încasărilor efectuate.
Poliţiştii au identificat doi bărbaţi, de 34 şi 40 de ani, ambii din municipiul Bacău, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de poliţişti şi restituit păgubitului.
          Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
 
            Obiectele de valoare sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenția infractorilor, care concep cele mai ingenioase modalități de a și le însuși. Orice verigă slabă în depozitarea, manipularea sau paza acestor valori va fi speculată de răufăcători în săvârșirea unei infracțiuni. Atunci când părăsiţi autoturismul, nu lăsaţi la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare: telefoane, genţi de voiaj, poşete, borsete, aparatură electronică, etc. întrucât acestea pot atrage  interesul infractorilor!  Asiguraţi autoturismul de fiecare dată, în lipsa dvs. chiar şi pentru câteva minute !
 
 Depistat de poliţişti, la volan, fără permis

 
La data de 14 iunie a.c., în jurul orei 08.00, un echipaj de poliţie din cadrul Staţiunii Târgu-Ocna, au depistat în trafic, un bărbat de 43 de ani, din comuna Ştefan cel Mare care a condus un autoturism fără permis de conducere.
           În cauză s-a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
 
 
Dosar penal întocmit de poliţişti
 
La data 15 iunie a.c., în jurul orei  00:30, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău, au depistat în trafic, un tânăr, de 20 de ani, din comuna Vultureni, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.
         Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
  
Aparatul radar pe drumurile judeţene din zona de competenţă a Poliţiei Moineşti
 
          Poliţiştii rutieri din Moineşti au acţionat pe drumurile judeţene de pe raza de competenţă pentru combaterea vitezei excesive.
În intervalul orar 06.00-14.00, două echipaje de poliţie rutieră au desfăşurat activităţi cu aparatul radar şi au aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale regimului legal de viteză, în valoare de 29.200 de lei. Dintre acestea, 14 pentru viteze între 41-50 km/ h, peste limita legală, 11 sancţiuni contravenţionale pentru viteze între 31-40 km/ h peste limita legală, 8 pentru abateri între 21-30 km/ h peste limita legală  şi una pentru depăşirea limitei legale cu peste 50 km/ h. Totodată, a fost reţinut un permis de conducere.
  
Tânăr cercetat de poliţişti  pentru furt
 
La data de 15 iunie a.c., în jurul orei 00.15, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti au fost sesizaţi de către un bărbat de 61 de ani din comuna Pârgăreşti, despre faptul că un tânăr de 16 ani, din aceeaşi localitate, i-ar fi sustras suma de 500 de euro.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că cei doi s-ar fi deplasat, în timpul zilei, cu un autoturism în comuna Dofteana, iar tânărul, profitând de neatenţia păgubitului i-ar fi sustras suma de 500 de euro ce îi avea depozitaţi în torpedoul autovehiculului.
Poliţiştii l-au identificat pe tânăr, pe raza comunei Pârgăreşti şi au găsit asupra sa o parte din bani, prejudiciul fiind recuperat aproape în totalitate.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.
 
 
Întocmit,
Inspector principal de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii