Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - Acţiune a poliţiştilor de la economic în Slănic Moldova

ro

14 Jun, 2021 13:29 705 Marime text
Nr. 504955 din 14 iunie 2021
                         
                                                                           
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Acţiune a poliţiştilor de la economic în Slănic Moldova
 
            Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe raza Staţiunii Slănic Moldova pentru prevenirea și combaterea ilegalităților ce se pot comite de către operatorii economici din domeniul Horeca.
 
           La data de 12 iunie a.c.,  pe raza staţiunii Slănic Moldova, poliţiştii de la economic, împreună cu reprezentanţii  D.S.V.S.A. Bacău, au efectuat controale la 15 operatori economici din domeniul vizat. Astfel, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.500 de lei şi a fost confiscată suma de 1.250 de lei, în numerar.
 
Exemplu: :
          Cu ocazia verificărilor efectuate la un operator economic din localitatea Slănic Moldova, unitate ce are ca obiect de activitate restaurant, cu privire la modul de înregistrare a sumelor încasate din activitatea societăţii, a rezultat că, entitatea în cauză nu a evidenţiat în casa fiscală de marcat toate sumele provenite din vânzări, respectiv suma de 998 lei nu era fiscalizată.
         Faţă de societatea în cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu suma de 10.000 lei pentru încălcarea prevederilor OUG 28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi s-a dispus măsura confiscării sumei de 998 lei nefiscalizată.
Polițiștii de la investigarea criminalității economice vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de siguranță și legalitate a mediului de afaceri.
  
Dosare penale întocmite de poliţişti la regimul rutier

 
La data 12 iunie a.c., în jurul orei  07:00, poliţiştii rutieri din  Moineşti, au depistat în flagrant delict, un bărbat, de 55 de ani, din comuna Poduri, în timp ce conducea pe DJ 117 din localitate un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.
         Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
 
La aceeaşi dată, în jurul orei 06:45, În interiorul localităţii Săuceşti, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Serviciului Rutier, au oprit un autoturism condus de un tânăr, de 27 ani, din localitate care în urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,55mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre bilologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
         A fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta alcoolului.
  
Ţigări confiscate de poliţişti
 
            La data de 12 iunie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Bacău au depistat pe strada Mioriţei din localitate, o localnică de 34 de ani, care avea asupra sa, 50 de pachete de ţigări, netimbrate şi fără documente de provenienţă.
           Țigaretele în valoare de 600 de lei au fost ridicate în vederea confiscării şi s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.
  
 A condus un autoturism fără a avea acest drept
 
La data de 12 iunie a.c., în jurul orei 14.30, o patrulă de poliţie din cadrul poliţiei Staţiunii Târgu-Ocna, au depistat în flagrant, un bărbat, de 40 ani, din judeţul Constanţa, în timp ce conducea un autoturism având acest drept suspendat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce.
  
Material lemnos confiscat de poliţişti
 
La data de 12 iunie a.c., polițiștii din Dărmăneşti au depistat în trafic, pe DJ 123, patru autoutilitare care transportau material lemnos, fără documente legale.
Materialul lemnos în volum de aproximativ 7 m.c. a fost ridicat în vederea confiscării, iar conducătorii auto în cauză au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii nr. 171/2010.
  
Depistat de poliţişti, băut şi fără permis
 
La data de 12 iunie a.c., în jurul orei 18.30, un echipaj de poliţie din cadrul Biroului  Rutier Bacău, au depistat în trafic, un bărbat de 45 ani, din comuna Letea- Veche, care a condus un autoturism fără permis de conducere.
         Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         În cauză, s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
 A furat o drujbă şi a fost prins de poliţişti
 
La data de 12 iunie a.c., în jurul orei 21.30, o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti care se aflau în executarea atribuţiilor de serviciu, pe raza comunei Casin, au depistat în flagrant delict, un localnic de 42 de ani, care a sustras o drujbă dintr-o căruţă aflată în staţionare în apropierea unui magazin sătesc.
Drujba a fost recuperată şi predată proprietarului, un bărbat de 53 de ani, din comuna Caşin.
 În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.
 
  
Uşa lăsată descuiată, invitaţie pentru hoţi!

 
       În noaptea de 13 iunie a.c., în jurul orei 04:00, poliţiştii din Comăneşti au fost sesizaţi de o localnică de 41 de ani, despre faptul că a surprins o persoană necunoscută în timp ce răscolea printre bunurile dintr-o cameră a locuinţei sale.

      La faţa locului s-a deplasat patrula de siguranţă publică care a identificat în curtea imobilului femeii, un tânăr de 18 ani, din localitate.
      Din primele cercetări a rezultat faptul că, în timp ce membrii familiei dormeau într-o cameră din imobil, tânărul de 18 ani ar fi pătruns în locuinţă prin uşa de acces lăsată descuiată, iar la un moment dat, din cauza zgomotului provocat de acesta, s-au trezit şi l-au surprins în timp ce căuta într-o geantă.
      În urma controlului corporal efectuat de poliţişti asupra tânărului nu au fost identificate bunuri sau valori.
      În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de furt calificat.
Nu lăsaţi uşa descuiată! Chiar dacă sunteţi acasă, încuiaţi uşa de acces în locuinţă!
  
Cercetat penal de poliţişti după ce a spart parbrizul unui autovehicul
 
La data de 11 iunie a.c., poliţiştii oneşteni au fost sesizaţi de un localnic de 49 de ani, despre faptul că, în seara zilei de 10 iunie a.c., în jurul orei 23.30, o persoană necunoscută i-a spart parbizul cu o piatră şi a fugit.
Prejudiciul cauzat este de 400 de lei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a fost identificat un bărbat din comuna  Caşin, bănuit de comiterea infracţiunii de distrugere.
  
Prins de poliţişti după ce a fost implicat într-un eveniment rutier, băut şi fără permis

 
La data de 13 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Traian au fost sesizaţi de un bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Negri, cu privire la faptul că o persoană a condus un autoturism cu care a produs un accident rutier, intrând în gardul vecinei sale, după care a părăsit locul accidentului.
Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că, în după-amiaza zilei de 13 iunie a.c., un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Bacău, a condus un autoturism aflându-se sub influenţa alcoolului şi fără a avea permis de conducere, ar fi intrat în coliziune cu gardul unui imobil, după care ar fi plecat de la faţa locului.
Autoturismul implicat în evenimentul rutier a fost găsit de poliţişti în apropierea unei stâne din aceeaşi localitate.
Totodată, conducătorul auto  a fost identificat de poliţişti la un bar din comună. În momentul observării organelor de poliţie, bărbatul a fugit, însă a fost prins de poliţişti şi condus la sediul poliţiei.
 În urma testării cu aparatul etilotest rezultatul obţinut a indicat o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  În vederea stabilirii alcoolemiei, bărbatul a fost transportat la spital unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
 Întocmit,
Inspector principal de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii