Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 19.09.2022

ro

19 Sep, 2022 15:08 831 Marime text
Nr.1065249 din 19 septembrie 2022
                        
 
                                                                           
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Cercetați pentru tăiere ilegală de arbori
 
La data de 16 septembrie a.c., polițiștii Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului au fost sesizaţi prin 112, despre faptul că, într-o pădure din extravilanul comunei Vultureni, mai multe persoane taie ilegal material lemnos.
Cu ocazia deplasării la faţa locului, polițiștii, împreună cu jandarmi, au identificat în flagrant delict, 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 45 de ani toţi din localitate, care au tăiat ilegal, cu un fierăstrău mecanic 13 arbori, esenţă salcâm.
Împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Sascut s-a procedat la cubarea materialului lermnos, rezultând un volum de 8 m.c, material lemnos care a fost lăsat în custodie acestora.
Polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori.
  •  
 
Controale silvice efectuate de polițiști
 
            În perioada 13- 15 septembrie a.c, polițiștii din cadrul Biroului Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor incidente domeniului silvic, cu preponderenţă pe linia depozitării, prelucrării, deţinerii, expedierii şi transportului de materiale lemnoase.
            Astfel, în cadrul acţiunii au fost efectuate controale la 4 depozite de masă lemnoasă, 14 vehicule verificate în trafic, dar şi două controale în fondul forestier( partizi aflate în exploatare).
             În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale la Legea 171/ 2010R, în valoare totală de 13.000 lei şi a fost dispusă măsura confiscării cantităţii totale de 108 mc cu o valoare de 23.300 lei, fizic  și valoric.
  •  
 
Identificat de polițiștii oneșteni după ce a provocat accident și a părăsit locul faptei
 
La data de 16 septembrie a.c, Poliţia municipiului Oneşti a fost sesizată prin 112, de un bărbat de 62 de ani, din comuna Mănăstirea Caşin, despre faptul că, a fost acroşat de un autoturism, în timp ce se afla pe raza localității, al cărui conducător auto ar fi părăsit locul accidentului.
Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că, bărbatul de 62 de ani, în timp ce se afla pe marginea străzii George Bacovia din municipiul Oneşti, a fost acroşat de un autoturism care efectua manevra de mers, părăsind locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.
Acesta a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
          Polițiștii Biroului Rutier Oneşti au identificat conducătorul auto, respectiv, un tânăr de 20 ani, din localitate.
          Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi au fost recoltate mostre biologice de sânge.
          În continuare se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.
 
  •  
 
Cu o alcoolemie de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, a intrat cu mașina în parapet
 
La data de 16 septembrie a.c, polițiștii Secţiei 8 Poliţie Rurală Buhoci, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza comunei Buhoci, pe DJ 252 au observat un autoturism, izbit în parapetul de pe partea stângă a sensului de mers spre Buhoci.
 În autoturism se afla un conducator auto de 19 ani, din comuna Filipeni, care nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Întrucat emana halena alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

          Polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  •  
 
Depistat și reținut de polițiștii Secției 1 Poliție Bacău
 
La data de 16 septembrie a.c, în jurul orei 22.30, polițiștii băcăuani au fost sesizaţi de către un tânăr de 15 ani, despre faptul că, în timp ce se afla în curtea bisericii de pe Calea Republicii din municipiul Bacău, împreună cu alţi tineri, au fost ameninţaţi cu un cuţit de un bărbat necunoscut.
La faţa locului, polițiștii au identificat 5 tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani.
S-a procedat la efectuarea de verificări în zonă, ocazie cu care, la scurt timp, a fost identificat un bărbat, de 31 de ani, asupra căruia, au fost găsite două cuţite.
         Polițiștii au întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoare.
          Totodată, s-a dispus reţinerea bărbatului pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
  •  
 
 
Tânăr depistat și reținut de polițiștii din Parava
 
               La data de 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Parava au identificat și reținut un tânăr, de 23 de ani din localitate, bănuit de comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă .
             Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că, la data de 15 septembrie a.c., tânărul ar fi sustras din parcarea unei stații de alimentare cu carburant, situată pe DN2- E85, un autoturism, pe care l-ar fi condus pe raza comunei Parava, fără a poseda permis de conducere.
          Faţă de bănuit, polițiștii au dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.
  •  
 
Posesor de mandat de arestare preventivă, depistat de polițiști
 
La data de 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Oneşti au depistat pe raza comunei Ştefan cel Mare, un tânăr de 21 de ani, din comuna Buciumi, posesor al unui mandat de arestare preventivă, emis de Judecătoria Oneşti, prin care s-a dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la tâlhărie şi tâlhărie calificată.
        Tânărul a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
  •  
Acțiune în municipiul Bacău și comunele arondate
 
           La data de 17 septembrie a.c., în intervalul orar 16:00- 19:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bacău, ai Serviciului Rutier și Poliţia Oraşului Buhuşi, au acţionat pe raza municipiului Bacău şi a comunelor arondate, pentru combaterea fenomenului infracțional.
        În cadrul acţiunii au fost legitimate 173 de persoane și controlate în trafic 130 de autovehicule.
        Polițiștii au aplicat 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 20.000 de lei, din care 59 la regimul rutier. Au fost sancționați contravențional 15 vitezomani, 11 pietoni. 7 abateri au fost constatate privind starea tehnică a autovehiculelor.
            Au fost reținute 6 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.
  •  
Depistat cu viteză și băut, la volanul unui autoturism
 
 
La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 21.00, o patrulă de poliție din cadrul Poliţiei Stațiunii Târgu- Ocna, au depistat în flagrant delict, un bărbat de 31 de ani, din comuna Târgu-Trotuș, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 120 km/h, stabilită și
înregistrată de aparatul radar.
       Totodata s-a procedat la testarea conducatorului auto cu aparatul etilotest rezultând o îmbibaţie alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
     Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și i-au reținut permisul de conducere.
  •  
A refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge
 
La data de 18 septembrie a.c, în jurul orei 01:30, o patrulă de poliție din cadrul Secției 1 Poliţie Bacău, în timp ce acţionau pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, pe strada Stadionului, din localitate, au depistat un bărbat, de 45 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.
          Bărbatul a fost condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
        Cel în cauză este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
 
                                                                                               Întocmit,
Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii