Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 18.05.2022

ro

18 May, 2022 16:35 769 Marime text
           Nr.1060427 din 18 mai 2022
                        
 
                                                                     
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Percheziții domiciliare pe raza județelor Bacău și Neamț
 
La data de 17 mai a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Bacău și Neamț.
          Astfel, polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău, împreună cu cei de investigații criminale, criminaliști și luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat două percheziții pe raza municipiului Bacău şi două pe raza municipiului Roman, la imobilele folosite de un tânăr de 18 ani, într-o cauză penală aflată în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi punere în circulaţie a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.
         În fapt, tânărul ar fi oferit spre vânzare diferite gadgeturi ce poartă însemnele unei mărci cunoscute, produse pe care acesta le-ar fi prezentat ca fiind originale, însă produsele nu respectă cerinţele tehnice şi estetice ale unui produs original existând suspiciunea de a fi contrafăcute, inducând în acest sens în eroare persoanele care achiziţionează produsele în cauză.
          Cu ocazia percheziţiilor efectuate, au fost identificate mijloace materiale de probă.
          Totodată, polițiștii au pus în executare şi un mandat de aducere la sediul I.P.J Bacău a unei persoane pentru audieri.
         Cercetările continuă în vederea probării întregii activităţi infracţionale.
  •  
Ordine de protecție provizorii emise de polițiști
 
           La data de 17 mai a.c, Poliţia Municipiului Oneşti a fost sesizată de către o localnică de 51 de ani, despre faptul că, fiul său, de 21 de ani, a agresat-o fizic şi a provocat scandal la domiciliu.
          Echipa operativă deplasată la faţa locului a stabilit faptul că, tânărul locuieşte împreună cu mama sa, iar la data de 17 mai a.c., pe fondul unor neînţelegeri şi a consumului de băuturi alcoolice, acesta ar fi provocat scandal și ar fi amenințat-o.
         Împotriva tânărului, s-a emis ordin de protectie provizoriu pe o perioadă de 5 zile, polițiștii punându-i în vedere să păstreze o distanţă de 50 metri faţă de femeie şi de domiciliul acesteia. Totodată a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie şi ameninţare.
 
         La aceeași dată, polițiștii Secţiei 10 Poliţie Rurală Oneşti au fost sesizaţi prin 112 , de către un bărbat de 44 de ani, din comuna Gura Văii, despre faptul că, fratele său de 41 de ani, a provocat scandal la domiciliul comun.
         Din cercetări s-a stabilit faptul că, cei doi frați locuiesc separat în cele două clădiri situate în curtea imobilului din comuna Gura Văii.
          În ziua de 17 mai a.c., pe fondul consumului de băuturi alcoolice, între cei doi fraţi a avut loc o altercaţie în urma căreia, bărbatul de 41 de ani l-ar fi lovit pe fratele său.
          Având în vedere prevederile Legii 217/2003, privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie şi a concluziilor rezultate în urma întocmirii formularului de evaluare a riscului, a fost emis ordin de protecţie provizoriu faţă de cel în cauză, pentru o perioadă de 120 de ore, în care s-a dispus păstrarea unei distanţe de minim 10 metri faţă de persoana de 44 de ani.
          Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie.
 
Conflictele intrafamiliale sunt manifestate în mod special pe fondul consumului de alcool, dar şi pe fondul existenţei altor nemulţumiri. Conflictele pot degenera în violenţă domestică.
Având în vedere prevederile Legii 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, în urma completării formularului de evaluare a riscului, în cazul în care se stabilește că există un risc iminent asupra vieţii şi integrităţii victimei, polițiștii procedează la emiterea unui ordin de protecţie provizoriu împotriva agresorului.
  •  
 
A condus un autoturism, deși consumase alcool
 
La data de 17 mai a.c, un echipaj de poliţie rutieră din Onești au depistat în flagrant delict, un tânăr de 27 de ani, din județul Bistrița- Năsăuad care conducea un autoturism pe DN 11 A, în comuna Căiuți, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 În urma testării, tânărul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
  •  
 
Eveniment rutier pe fondul consumului de alcool
 
La data de 18 mai a.c., orele 04.14, o patrulă mixtă formată din polițist și jandarm, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către un tânăr, de 24 de ani din comuna Gura Văii, cu privire la faptul că, în timp ce conducea autoturismul proprietate pe raza localității, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a acroşat gardul unui imobil.
 Cu ocazia deplasării la faţa locului, polițiștii l-au testat alcoolscopic, pe conducătorul auto, rezultând o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări pentru infracțiunea de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.



 
Întocmit,
Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii