Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 17.06.2021

ro

17 Jun, 2021 14:07 539 Marime text
Nr. 505092 din 17 iunie 2021
                         
                                                                           
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Felicitată pentru spirit civic
 
La data de 14 iunie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Plopana au fost sesizaţi de un bărbat de 59 de ani, din localitate despre faptul că i-ar fi dispărut o cabalină lăsată la păscut nesupravegheată, în ziua precedentă.
La data de 15 iunie a.c., o femeie de 66 de ani a anunţat poliţiştii despre faptul că,  în seara zilei de 13 iunie a.c., a depistat o cabalină la păscut, lângă cele două pe care aceasta le deţine. Întrucât şi-a dat seama că animalul s-a rătăcit, l-a dus acasă, l-a îngrijit şi a solicitat sprijinul poliţiştilor pentru identificarea proprietarului.
Din verificări, poliţiştii au stabilit că, animalul aparţine bărbatului de 59 de ani care a sesizat dispariţia cabalinei.
Aceasta a fost restituită proprietarului care a fost totodată instruit de poliţişti cu privire la modul de prevenire a furturilor de animale.
            Conducerea I.P.J.Bacău a transmis felicitări scrise femeii pentru gestul său și apreciază spiritul civic de care a dat dovadă, reprezentând un exemplu de urmat pentru ceilalţi.
  
Depistat de poliţişti în timp ce rula cu 204 km/h
 
    La data de 16 iunie a.c, un echipaj de poliţie din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce acţiona cu aparatul radar pe DN 2-E 85, a depistat în trafic, în afara localităţii Filipeşti un tânăr de 21 de ani, din judeţul Neamţ, care conducea un autoturism, în afara localităţii Filipeşti, cu viteza de 204 km/h.
   Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1305 lei.
   Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.
  
Percheziţii în comuna Ştefan cel Mare
 
     La data de 16 iunie a.c., poliţiştii oneşteni, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. şi G.M.J. Bacău, precum şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, au pus ȋn executare un număr de trei mandate de percheziţie domiciliară pe raza comunei Ştefan cel Mare, la locuinţele a trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 33 şi 47 de ani, bănuiţi de săvȃrşirea infracţiunii de furt calificat.
     Ȋn urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea confiscării aproximativ 70 de kg de fier.
          Patru persoane au fost conduse la audieri.
Persoanele ȋn cauză au fost sancţionate contravenţional de către reprezentanţii Gărzii  de Mediu cu amendă ȋn valoare de 5.000 lei fiecare, conform prevederilor OUG nr. 195/2005, pentru desfăşurarea activităţii de recuperare a deşeurilor şi resturilor metalice reciclabile.
 La volan cu 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat
 
             Un tânăr de 26 de ani din comuna Iteşti, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Mărgineni, aflându-se sub influenţa alcoolului, a acroşat un autoturism care era parcat regulamentar.
             În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.
             Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
              În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Fără permis la volanul unui autoturism
 
La data de 16 iunie a.c., în jurul orei 21.30, un echipaj de poliţie din cadrul Biroului Rutier Bacău au depistat în trafic, un tânăr de 18 ani, din comuna Strugari în timp ce conducea un autoturism fără permis de conducere.
           În cauză s-a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
 
 
Întocmit,
Inspector principal de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii