Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă 06.06.2023

ro

06 Jun, 2023 14:20 656 Marime text

                                                                                             
BULETIN DE PRESĂ                                                                                  

 
Conducea cu viteză peste limita legală
 
La data de 06 iunie a.c, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier Bacău a depistat pe DN 2-E 85, în afara localității Dumbrava, un conducător auto de 21 de ani, din comuna Horgești, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 178 km/h.
          Polițiștii l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 120 de zile.
 
Pentru prevenirea evenimentelor negative, polițiștii de la rutieră  vă reamintesc:
Respectaţi limita legală de viteză pentru fiecare segment de drum!
Manifestaţi prudență sporită la volan,  adaptaţi viteza de deplasare condiţiilor de drum, măriţi distanța în mers și nu vă angajaţi în efectuarea unor manevre riscante în trafic!
Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
 
  •  
 
Șoferi depistați la volan sub influența alcoolului
 
La data de 03 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Buhuși au depistat în flagrant delict, un bărbat de 66 de ani, care conducea un autoturism pe raza comunei Racova, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 În urma testării, bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
 
  •  
 
La data de 04 iunie a.c., o patrulă de poliție din cadrul Compartimentului de Ordine Publică Bacău a depistat în flagrant delict, un bărbat de 66 de ani care conducea un autoturism pe raza comunei Letea Veche, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 În urma testării, bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
  •  
 
A condus un triciclu fără să dețină categoria corespunzătoare pe permis
 
La data de 03 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bacău au depistat un tânăr de 19 de ani care conducea un triciclu pe raza comunei Cleja.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că, tânărul nu deține categoria corespunzătoare vehiculului pe care îl conducea.
          Polițiștii au întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul condus.
 
  •  
 
Reținut de polițiștii oneșteni după ce a condus sub influența alcoolului și a provocat un accident rutier
 
La data de 04 iunie a.c, în jurul orei 18.30, Poliţia Municipiului Onești a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că, pe raza comunei Ștefan cel Mare s-a produs un accident de circulaţie.
         Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că, un bărbat de 33 de ani din comuna Ștefan cel Mare, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității ar fi pierdut controlul direcției de mers intrând în coliziune cu o autoutilitară condusă regulamentar de un bărbat de 35 de ani.
          În urma evenimentului a rezultat rănirea conducătorului autoutilitarei, acesta fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
       Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ pentru tânărul de 35 de ani și 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul autoturismului, fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
       După administrarea probelor, bărbatul de 33 de ani a fost reținut de polițiști pe bază de ordonanță și introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
       Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice și vătămare corporală din culpă.
 
  •  
 
S-a oprit într-un cap de pod după ce a condus băut
 
La data de 04 iunie a.c, în jurul orei 22.00, Poliţia Stațiunii Târgu- Ocna a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că, pe strada Podu de Fier din localitate, s-a produs un eveniment rutier.
         Din primele verificări, polițiștii au stabilit că, un bărbat de 43 de ani, din comuna Pârgărești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Podu de Fier din stațiunea Târgu Ocna ar fi pierdut controlul direcției de mers intrând în coliziune cu un cap de pod, rezultând avarierea autoturismului. 
       Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
       Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii