Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:37 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Autorizație de exploatare forestieră suspendată de polițiști și două infracțiuni constatate la regimul silvic

ro

06 Nov, 2023 14:37 534 Marime text
 Nr. 368 din 06 noiembrie 2023
                        
 
 
                       
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Autorizație de exploatare forestieră suspendată de polițiști și două infracțiuni constatate la regimul silvic
 
La data de 03 noiembrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Suceava au acționat în județul Bacău, pentru prevenirea și combaterea faptelor incidente domeniului silvic privind exploatarea, expedierea, transportul, deținerea și/sau comercializarea materialelor lemnoase.
          În cadrul acțiunii a fost vizată o societate care are în administrare și exploatare un fond forestier.
          În urma activităților desfășurate au fost constatate infracțiunile de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.
          Totodată, polițiștii au reținut în vederea continuării cercetărilor cantitatea de 403 m.c. de material lemnos, în valoare de 140.000 de lei, aceasta fiind predată în custodie Ocolului Silvic Privat Brețcu.
          De asemenea, societății i-a fost suspendată autorizația de exploatare începând cu data de 03 noiembrie a.c.
 
  •  
 
Polițiștii moineșteni au identificat 3 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și furt
 
          La data de 04 noiembrie a.c., poliștii Biroului de Investigații Criminale Moinești, în urma activităților investigative desfășurate au identificat 3 persoane cu vârste cuprinse între 36 și 68 de ani, din municipiu, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și furt.
          Din cercetări a reieșit că, la data de 10 octombrie a.c., un bărbat, de 36 de ani, ar fi agresat un altul, de 42 de ani, ambii din municipiul Moinești, cel din urmă fiind transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale de specialitate.
          Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.
 
 
  •  
          La data de 29 octombrie a.c., un bărbat, de 50 de ani ar fi sustras un telefon mobil de la un altul, de 40 de ani, iar la data de 03 noiembrie a.c., o femeie, de 68 de ani, ar fi sustras un telefon mobil de la o adolescentă, de 13 ani, toate persoanele implicate fiind din municipiul Moinești.
          În ambele cazuri, telefoanele mobile au fost recuperate și predate proprietarilor.
          Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt.
 
  •  
 
Conducători auto depistați de polițiști sub influența alcoolului
 
La data de 03 noiembrie a.c., în jurul orei 17.30, o patrulă de poliție din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Buhoci a depistat în flagrant delict, un bărbat, de 56 de ani, în timp ce conducea un autoturism în comună, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
  •  
La data de 05 noiembrie a.c., în jurul orei 16.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moinești au depistat în flagrant delict, un bărbat, de 45 de ani, din comuna Balcani, în timp ce conducea un autoturism în localitate, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
  •  
 
Evenimente rutiere produse pe fondul consumului de alcool în rândul pietonilor
 
La data de 04 noiembrie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați despre faptul că, pe DN 2G, în afara localității Comănești ar fi avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.
Din primele cercetări a rezultat că, un bărbat, de 59 de ani, în timp ce se deplasa pe DN 2G în calitate de pieton ar fi fost acroșat de un autovehicul, condus de un tânăr, de 26 de ani, din orașul Dărmănești, rezultând rănirea acestuia, ulterior fiind transportat la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.
          Polițiștii au testat cu aparatul alcooltest ambele persoane, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul autoturismului, iar pentru pieton a rezultat o concentrație de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestora fiindu-le prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
            Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infacțiunii de vătămare corporală din culpă.
  •  
La data de 04 noiembrie a.c., în jurul orei 09.00, polițiștii moineșteni au fost sesizați despre faptul că, pe strada Vasile Alecsandri din municipiu ar fi avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.
Din primele cercetări a rezultat că, un bărbat, de 67 de ani, în timp ce se deplasa pe strada Vasile Alecsandri în calitate de pieton, ar fi traversat strada prin loc nepermis, fiind  acroșat de un autovehicul, condus de un bărbat, de 36 de ani, rezultând rănirea acestuia, ulterior fiind transportat la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.
          În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost negativ pentru conducătorul autoturismului, iar pentru pieton a rezultat o concentrație de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestora fiindu-le prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
            Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infacțiunii de vătămare corporală din culpă.
            Polițiștii recomandă pietonilor să fie responsabili întrucât comportamentul lor are urmări directe și asupra celorlați participanți la traficul rutier!
 
  •  
 
Acțiunile polițiștilor rutieri în județ
 
          La data de 02 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Bacău, împreună cu cei de ordine publică au desfășurat acțiuni în județ, pentru prevenirea și combaterea efectuării depășirilor neregulamentare.   
          În cadrul activităților au fost legitimate peste 200 de persoane și au fost verificate 150 de autovehicule.
     Polițiștii au aplicat 110 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.000 de lei.
          Totodată, au fost reținute 26 permise de conducere, din care 16 pentru depășiri neregulamentare, retrase 9 certificate de înmatriculare, efectuate 90 de testări cu aparatele alcooltest și drugtest și a fost constatată o infracțiunie la regimul circulației rutiere.
 
 
 
 
                                                                                                 ÎNTOCMIT
            Ag. șef adj. de poliție             
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii