Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:37 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Acțiune pentru prevenirea braconajului piscicol

ro

11 Dec, 2023 15:44 484 Marime text
Nr. 401 din 11 decembrie 2023
                                                                                               
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Acțiune pentru prevenirea braconajului piscicol
 
La data de 08 decembrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au acționat pentru combaterea faptelor de braconaj piscicol, transport, colectare şi comercializare ilegală a produselor şi subproduselor rezultate din activităţile ilegale de pescuit, în municipiul Bacău și în zona lacurilor de acumulare din localităţile Bereşti şi Răcăciuni.     
În cadrul acțiunii au fost vizate 7 societăţi care comercializează peşte sau produse din peşte.
          În urma activităților desfășurate au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 33.000 de lei, conform H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.
          La acțiune au participat și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Avacultură și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bacău.
            Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.
 
 
 
  •  
 
 
 
Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști
 
 
La data de 09 decembrie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Bacău au depistat un tânăr de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada 9 Mai din municipiu.
          În urma verificărilor în baza de date a reieșit că, cel în cauză figurează cu dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
          Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat.
 
 
 
 
  •  
 
 
La data de 09 decembrie a.c., în jurul orei 11.00, polițiștii Biroului Rutier Onești au depistat în flagrant delict un bărbat de 40 de ani, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, aflându-se sub influența alcoolului.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
 
  •  
 
 
La data de 10 decembrie a.c., în jurul orei 19.20, polițiștii Biroului Rutier Onești au depistat în flagrant delict un localnic de 40 de ani, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, aflându-se sub influența alcoolului.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
          Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
  •  
 
 
Eveniment rutier produs pe fondul consumului de alcool
 
          La data de 09 decembrie a.c., în jurul orei 03.00, Poliția Stațiunii Târgu-Ocna a fost sesizată despre faptul că, pe strada Tisești din localitate a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Din primele cercetări a rezultat că, un tânăr de 19 ani, din județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Târgu-Ocna – Pârgărești ar fi pierdut controlul direcției de deplasare intrând în coliziune cu un stâlp de pe marginea părții carosabile.
În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea autoturismului.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
            Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infacțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
 
  •  
 
Ajuns în arest după ce a produs un accident rutier și a părăsit locul faptei
 
          La data de 09 decembrie a.c., în jurul orei 19.30, Poliția Orașului Comănești a fost sesizată despre faptul că, pe strada Șupanului din localitate a avut loc un eveniment rutier.
Din primele cercetări a rezultat că, un bărbat de 52 de ani, în timp ce se deplasa pe strada Șupanului în calitate de pieton, ar fi fost acroșat de un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea pietonului, acesta fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.
După producerea accidentului rutier, tânărul de 25 de ani a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie.
          Cel în cauză a fost identificat de polițiști, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          Totodată, polițiștii au testat cu aparatul alcooltest și pietonul, rezultând o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          În urma administrării probelor, polițiștii au luat măsura reținerii conducătorului auto pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Bacău.
          La data de 10 decembrie a.c., cel în cauză a fost prezentat instanței de judecată care a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.         
            Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infacțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului producerii accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
 
  •  
 
Depistat cu viteza de 141 km/h în localitate
 
          La data de 10 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Bacău au depistat cu aparatul radar, un tânăr de 20 de ani, din județul Iași, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Dumbrava cu viteza de 141 km/h. 
         Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei și i-a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată dovadă fără drept de circulație.
 
 
 
                                                                                                 ÎNTOCMIT
            Ag. șef adj. de poliție            
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii