Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Acțiune pentru disciplinarea bicicliștilor, căruțașilor, pietonilor

ro

03 Aug, 2023 12:19 505 Marime text
Nr. 252 din 03 august 2023
                      
                                                       
 
BULETIN DE PRESĂ 
 
Acțiune pentru disciplinarea bicicliștilor, căruțașilor, pietonilor
 
La data de 01 august a.c., polițiștii Serviciului Rutier Bacău au organizat o acţiune pe raza județului pentru creșterea gradului de disciplină și combaterea cauzelor generatoare de accidente, săvârșite cu implicarea bicicliștilor, căruţaşilor şi pietonilor.
 
Atât pe drumurile naționale, cât și în municipii și localități din mediu rural, polițiștii rutieri şi de ordine publică au organizat mai multe filtre rutiere, cu scopul de a atrage atenția participanților la trafic, în special bicicliștilor, căruţaşilor şi pietonilor cu privire la comportamentul în trafic, astfel încât să se reducă numărul accidentelor rutiere.
În cadrul acţiunii au fost aplicate 155 de sancţiuni contravenţionale.
          Pentru nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor pe drumurile publice au fost sancționate 30 de persoane. 20 de căruţaşi au fost depistaţi cu nereguli, iar pietoni indisciplinaţi 18.
           Şi conducătorii auto au fost în vizorul poliţiştilor băcăuani, fiind aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale.
         De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.
  •  
 
Verificări ale polițiștilor de la economic
 
La data de 02 august a.c, polițiștii Seviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău au organizat o acţiune pentru combaterea evaziunii fiscale.
          Au fost verificați 25 de operatori economici verificaţi și au fost aplicate 15 sancţiuni contravenționale, în valoare de 33.000 de lei. Totodată, polițiștii au confiscat suma de 2.350 de lei.
         În urma verificării economice efectuate la punctul de lucru al unei societăți comerciale din mun. Bacău, ce avea declarat ca obiect de activitate comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun s-a constatat faptul că, operatorul economic a comercializat produse fără a fiscaliza în casa de marcat electronică fiscală, respectiv fără a evidenţia în actele contabile ale societăţii, suma de 755 de lei.
        În cauză, a fost aplicată sancţiunea contravenţională a amenzii în valoare de 10.000 lei, dispunându-se totodată şi confiscarea sumei de 755 lei, reprezentând încasări nefiscalizate.
  •  
 
A condus un autoturism, deși avea o alcoolemie de 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat
 
La data 02 august a.c., în jurul orei 18:00, o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti a depistat în flagrant delict, un bărbat, de 42 de ani, din comuna Pîrjol, în timp ce conducea, pe DN 2G, pe raza comunei Măgireşti, un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
         Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.
        Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
        Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
  •  
 
 
Polițist pasionat de arta fotografiei
 
        Comisarul șef de poliție, Bănuță Sorin își desfășoară activitatea la Secția 5 Poliție Rurală Răcăciuni, din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău, în calitate de ofițer de poliție judiciară.
          Este absolvent al Universității de Stat „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Drept „Simion Barnutiu”, promoția 2001.
          În anul 2003, în urma promovării examenului susținut la I.P.J. Bacău a devenit polițist în mediul rural, iar în anul 2007 a promovat examenul de trecere în corpul ofițerilor.
         Prin fotografie, polițistul este convins că are privilegiul să vadă partea frumoasă a lumii, a individului, a societății, o parte aflată în contrast cu cea cu care intră în contact, zi de zi, în cadrul profesiei sale.
         Profesia de polițist i-a înlesnit evoluția pe drumul FOTOGRAFIEI, profesia fiind cea care l-a ajutat să se perfecționeze, prin atenția la detalii, perseverență și comunicare.
         Pentru comisarul șef de poliție Bănuță Sorin, fotografia a fost si este modul în care poate evada din cotidianul tumultos, este modul în care își poate exprima neîngrădit vocația, într-un amestec egal de tehnică și artă.
 
        Acum aproximativ 10 ani mi-am descoperit pasiunea pentru fotografie, perioadă în care mi-am achiziționat din curiozitate primul aparat foto cu care am realizat la vremea respectivă primele poze, care nu erau fotografii în adevăratul sens al cuvântului, ci doar simple „poze”. Dar cu toate acestea eram fericit  și împlinit de rezultatul modest obținut la acel moment. Cu multă muncă, consecvență, determinare și implicare, am evoluat astfel încât, după ceva vreme am început să realizez fotografii care treptat au transmis câte ceva privitorului. Am început să imi cultiv constant această pasiune și nu de puține ori, în momentele de respiro profesional, ajungeam să petrec ore în șir fotografiind, a declarat comisarul șef de poliție, Bănuță Sorin.
 
        Întocmit,
Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii