Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Acțiune de amploare a Poliției municipiului Bacău

ro

28 Aug, 2023 14:06 481 Marime text
Nr. 285 din 28 august 2023
                           
 
BULETIN DE PRESĂ 
 
Acțiune de amploare a Poliției municipiului Bacău
      
 Polițiștii băcăuani au organizat, în acest weekend, în intervale orare diferite, o amplă acțiune în municipiul Bacău și comunele arondate la care au fost angrenați peste 40 de polițiști. În acest context, au fost reţinute 9 permise de conducere, retrase 8 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 5 infracţiuni.
       Pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool sau substanțe psihoactive în rândul participanților la traficul rutier, în nopțile de 25/26 și 26/27 august  a.c., peste 40 de polițiști de la rutieră şi de ordine publică au acționat pe raza municipiului Bacău și a comunelor arondate.
       În urma controalelor pe drumurile publice, polițiștii au aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale, din care, 25 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate la regimul rutier și 3 la actul normativ privind obligativitatea deținerii poliței de asigurare de răspundere obligatorie pentru autovehicule.
       Pentru conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contarvenționale și au constatat 5 infracțiuni. Pentru defecțiuni tehnice au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale.
         În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat 390 de testări cu aparatele etilotest și drugtest. Au fost reținute 9 permise de conducere, pentru conducere sub influența alcoolului. Totodată,  au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.
         Totodată, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală, respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei (Legea nr. 213/2023 pentru completarea art.91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal).
        Acțiunile pentru siguranța traficului rutier continuă, polițiștii fiind prezenți pe toate arterele rutiere importante, pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere. 
 
Exemple:
          1. La data de 26 august a.c., în jurul  orei 01:30, polițiștii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni, au depistat în trafic, pe raza comunei Sascut, un autoturism condus de un bărbat ce avea o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge.
De asemenea, polițiștii i-au reţinut permisul de conducere fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie.
             Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
                                                                                                 
     2. La data de 27 august a.c. în jurul orei 01:00, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Bacău a depistat în flagrant delict, un tânăr de 25 de ani, din comuna Nicolae- Bălcescu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gării din mun. Bacău, având o îmbibaţie alcoolică de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, rezultată în urma testării sale cu aparatul etilotest.
         Tânărul a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
         Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
 
La volan sub influența unor substanțe psihoactive
 
 
 La data de 28 august a.c, în jurul orei 01:00, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Ordine Publică Onești, a depistat în trafic, pe strada Calea Brașovului din localitate, un autoturism condus de un tânăr de 31 de ani, din comuna Oituz.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost testat cu aparatul drugtest rezultatul fiind pozitiv.
Tânărul a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice.
Din verificări a rezultat că, cel în cauză avea anulat permisul de conducere.
Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive și cu permis de conducere anulat.
         Faţă de tânăr a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J Bacău.
 
 
 

        Întocmit,
Subcomisar de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii