Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău A provocat un accident rutier după ce a condus băut și fără permis

ro

21 Aug, 2023 14:53 759 Marime text
      Nr. 274 din 21 august 2023
                        
 
                                                                                                                 
BULETIN DE PRESĂ 
 
A provocat un accident rutier după ce a condus băut și fără permis
 
          La data de 19 august a.c., în jurul orei 03:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, în localitatea Săucești a avut loc un eveniment rutier.
          Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar din primele verificări a reieșit faptul că, un bărbat, de 30 de ani, din comuna Săucești, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 207F din localitate, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare intrând în coliziune cu un cap de pod.
          În urma evenimetului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto și a unui tânăr de 19 ani, pasager în autoturism.
          Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          Din verificările efectuate în baza de date a reieșit faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorile de vehicule.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis și sub influența alcoolului.
  •  
Dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului
 
          La data de 19 august a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Slănic Moldova au fost sesizați de către o femeie de 34 de ani, din orașul Comănești cu privire la faptul că, pe strada Vasile Alecsandri din Slănic Moldova a avut loc un eveniment rutier.
          Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar din primele verificări a reieșit faptul că, un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din orașul Comănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Vasile Alecsandri din Slănic Moldova ar fi pierdut controlul direcției de deplasare acroșând două autoturisme parcate în afara părții carosabile.
          În urma evenimentului a rezultat avarierea autoturismelor implicate.
          Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0.64 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului.
  •  
 
Acțiune a polițiștilor din cadrul Secției 2 Poliție Bacău
 
La data de 19/20 august a.c., poliţiştii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune în municipiul Bacău, în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, respectiv în Piața Centrală, târgul auto, Piața de Gross, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, infracționalității stradale, menținerii ordinii și liniștii publice, respectarea prevederilor Legii 61/1991 R, prevenirea faptelor cu violență, identificarea persoanelor/bunurilor urmărite în temeiul legii și pentru verificarea obiectivelor asigurate cu pază fizică.
Astfel, în urma activităților desfășurate au fost legitimate peste 70 de persoane și controlate peste 40 de autovehicule.
Au fost verificate aproximativ 50 de societăți comerciale și obiective asigurate cu pază, totodată fiind controlați 14 agenți de securitate.
          Forțele de ordine au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.000 de lei, din care, 14 pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 4 conform Legii nr. 61/1991 privind normele de conviețuire socială și 2 la alte acte normative.
          De asemenea, în cadrul acțiunii au fost reținute 3 permise de conducere, din care două pentru conducere sub influența alcoolului și 1 pentru neacordare de prioritate pietonilor.
          La activități au participat jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, cei de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău și polițiști locali.
 
 
                                                                                                   ÎNTOCMIT
                                                                                           Ag. șef adj. de poliție
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii