Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău A condus băut și a provocat un accident de circulație

ro

20 Oct, 2023 15:32 545 Marime text
Nr. 353 din 20 octombrie 2023
                                                                                  
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Depistat în trafic de polițiști după ce ar fi sustras un telefon mobil
 
            La data de 19 octombrie, în jurul orei 20.00, Poliția Municipiului Bacău a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un tânăr de 19 ani, din comuna Letea Veche, despre faptul că, o persoană necunoscută i-ar fi sustras un telefon mobil.
          Din cercetări a reieşit că, păgubitul intenționa să vândă un telefon mobil, motiv pentru care la domiciliul său s-a prezentat un tânăr, care după ce ar fi probat telefonul ar fi plecat cu acesta fără să achite contravaloarea solicitată.
          În urma activităților investigativ-operative desfășurate, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au depistat în trafic, în localitatea Nicolae Bălcescu, un autoturism în care au fost identificate mai multe persoane cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani.
          Cu ocazia controlului autoturismului, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor, mai multe telefoane mobile printre care și cel al tânărului de 19 ani.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
 
  •  
 
Acțiune a polițiștilor rutieri, pentru disciplinarea bicicliștilor în trafic
 
          La data de 18 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Bacău împreună cu cei de ordine publică au desfășurat acțiuni în județ, pentru prevenirea și combaterea abaterilor de la regimul circulației rutiere săvârşite de biciclişti.
          În cadrul activităților au fost legitimate peste 250 de persoane, au fost verificați peste 100 de bicicliști și controlate 100 de autovehicule.
     Polițiștii au aplicat 178 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 38.000 de lei, din care 56 bicicliștilor.
          Totodată au fost reținute 13 permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.
  •  
 
Bunuri provenite din furturi descoperite de polițiști în urma unei percheziții domiciliare
 
          La data de 19 octombrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Onești au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la un tânăr de 28 de ani, din municipiu, pentru recuperarea unor bunuri provenite din furturi.
          Din cercetări a reieșit că, la data de 10 octombrie a.c., doi tineri de 19, respectiv 20 de ani ar fi sustras din locuința unei femei de 41 de ani, din comuna Ștefan cel Mare, un televizor. Ulterior, cei în cauză l-ar fi vândut unui alt tânăr de 28 de ani, din municipiul Onești.
          În urma percheziției, polițiștii au descoperit televizorul și l-au predat păgubitei.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.                                    
 
  •  
 
31 de metri cubi de material lemnos confiscați de polițiști
 
La data de 19 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Onești au depistat în trafic, pe strada Oituz din localitate, un ansamblu de vehicule care transporta material lemnos.
La controlul efectuat, conducătorul auto, un bărbat de 37 de ani, din județul Vrancea nu deținea documente legale de transport și proveniență pentru cantitatea de 31 de m.c. de material lemnos.
          Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvâșirii infracțiunii de transport de materiale lemnoase peste 10 m.c. fără documente specifice de transport și proveniență.
          De asemenea, materialul lemnos în valoare totală de aproximativ 7.500 de lei a fost ridicat în vederea confiscării, iar ansamblul de vehicule folosit la transport a fost indisponibilizat.
  •  
A ajuns în arest după ce a încălcat ordinul de protecție
 
          La data de 19 octombrie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Onești au fost sesizați de către o femeie, de 77 de ani, din comuna Căiuți, despre faptul că, fiul său ar fi încălcat măsurile dispuse prin ordin de protecție.
          Din cercetări a reieșit faptul că, bărbatul de 47 de ani ar fi revenit la domiciliul mamei sale și ar fi provocat scandal, încălcând astfel măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis de Judecătoria Onești.
          În urma probelor administrate, polițiștii l-au reținut pe cel în cauză pentru 24 de ore și l-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie.
 
  •  
 
A condus băut și a provocat un accident de circulație
          La data de 19 octombrie a.c., în jurul orei 22.30, polițiștii Biroului Rutier Bacău au fost sesizați prin SNUAU 112, despre faptul că, în comuna Sascut ar fi avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.
Din primele cercetări a rezultat că, un bărbat de 47 de ani, din comuna Sascut, în timp ce conducea un motociclu în localitate, s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut pe partea carosabilă. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătorului motociclului, acestuia fiindu-i acordate îngrijiri medicale la fața locului.
           Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
            În urma verificărilor a reieșit că, motociclul nu este înmatriculat.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infacțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul neînmatriculat pe drumurile publice și sub influența alcoolului .
 
 
                                                                                                  ÎNTOCMIT
            Ag. șef adj. de poliție             
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii