Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Un bărbat a sustras un plic cu bani din interiorul unui restaurant din municipiul Pitești

ro

24 Nov, 2023 14:02 527 Marime text
Nr. 760 din 24 noiembrie 2023
 
 
Activități de cercetare penală desfășurate de polițiștii argeșeni
 
 
Pe lângă intervenția la evenimente, sarcina, de multe ori dificilă și anevoioasă, dar necesară, a găsirii probelor și administrării acestora revine, în cele mai multe situații, polițiștilor ce au această atribuiție și structurilor de poliție ce asigură suportul.
Activitățile de cercetare penală implică un efort consistent din partea polițiștilor ce au calitatea de organ de cercetare penală al poliției judiciare, iar eficiența acestui tip de activitate este influențată și de sprijinul cetățenilor.
Efortul polițiștilor argeșeni, sprijinit și confirmat prin măsurile dispuse în urma cercetărilor de către procurori și de judecători, este acela de a lua măsuri, cum sunt cele privative de libertate, cu o documentare temeinică a activităților infracționale, care stă la baza soluțiilor ce sunt dispuse în final, de către instanțele de judecată.
Mulțumim cetățenilor care dau dovadă de spirit civic și contribuie, în acest fel, la eficiența cercetărilor desfășurate de polițiștri, iar în acest fel, la siguranța tuturor!
 
  •  
 
Identificat și reținut de polițiști, pentru furt:
 
 
În ziua de 23 noiembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de furt, și au identificat și reținut un bărbat de 45 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 17:00, cel în cauză ar fi sustras un plic ce conținea suma de 1.235 de lei, din interiorul unui restaurant din municipiul Pitești.
În ziua de 23 noiembrie, după administrarea probatoriului, bărbatul de 45 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 24 noiembrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști:
 
 
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, în care au fost efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, conform art. 102, alin. 1, lit.b) din Legea 84/1998.
Din cercetări s-a stabilit că în cursul anului 2021, o femeie de 46 de ani, din Topoloveni, având calitatea de administrator al unei societăți comerciale, acționând în realizarea obiectului de activitate, în interesul și în numele societății, în baza aceleiași rezoluții infracționale, ar fi oferit spre vânzare, comercializat și deținut în acest scop produse de îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute, purtând însemne ale unor mărci înregistrate.
Prejudiciul total, comunicat de către titularii mărcilor înregistrate, este de 10.500 de euro.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală, cu persoana bănuită cercetată în stare de arest preventiv.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 01 noiembrie a.c., în jurul orei 14:00, un bărbat de 38 de ani, din Pitești, ar fi urmărit o tânără până în scara unui bloc, unde, prin constrângere, ar fi pipăit-o în zona intimă.
Reamintim că în ziua de 08 noiembrie a.c., cel în cauză a fost depistat, iar în urma administrării probatoriului, bărbatul de 38 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar în ziua următoare a fost prezentat în fața instanței, care a dispus arestarea preventive.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără drept.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 09 spre 10 noiembrie 2022, în jurul orei 03:00, un bărbat de 25 de ani, din Dârmănești, a fost depistat în trafic de către polițiști, conducând un autoturism pe DJ 731, pe raza localității de domiciliu, având permisul de conducere anulat de autoritățile abilitate din Spania.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Mandat de arestare preventivă pus în executare de polițiști:
 
 
În ziua de 23 noiembrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Bascov au pus în executare un Mandat de arestare preventivă, dispus de Tribunalul Argeș, față de un tânăr de 21 de ani, din Bascov, ca urmare a înlocuirii măsurii preventive a arestului la domiciliu, dispusă initial de instanța de judecată față de cel în cauză în ziua de 16 noiembrie.
Tânărul este cercetat într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, în care, la data de 15 noiembrie a.c., după administrarea probatoriului, a fost reținut penru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
Tânărul a fost încarcerat.
 
Știrea initială:
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov  au continuat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, și reținut un tânăr de 21 de ani, din Bascov.
Din cercetări s-a stabilit că, în seara noaptea de 16 spre 17 octombrie a.c., tânărul în cauză, împreună cu un alt tânăr, ar fi sustras două scule electrice dintr-o autoutilitară parcată pe raza localității Bascov.
Valoarea prejudiciului este de aproximativ 7.500 de lei.
Pentru administrarea probatoriului, la data de 15 noiemebrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești, cu sprijinul specialiștilor criminaliști și al luptătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, au efectuat patru percheziții domiciliare, la locuințele celor doi.
În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate mai multe scule electrice și obiecte cu valoare probatorie.
După administrarea probatoriului, tânărul, de 21 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 16 noiembrie, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
 
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii