Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Tineri sancționați pentru conducere agresivă

ro

16 Jun, 2023 14:47 585 Marime text
Nr. 382 din 16 iunie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ

Reținut de polițiști
 
 
În ziua de 15 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au continuat verificările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare și au reținut un bărbat de 33 de ani, din Ștefănești.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 14 iunie a.c., în jurul orei 15:00, în timp ce se afla pe raza orașului Ștefănești, aflându-se în stare de ebrietate, ar fi avut conflicte spontane cu trei persoane, printre care și un minor, pe care le-ar fi amenințat cu acte de violență, iar pe două dintre acestea le-ar fi lovit.
Ulterior, la data de 15 iunie a.c., după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultiumele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 250 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 20 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Acțiuni ale polițiștilor și specialiștilor RAR
 
 
În seara zilei de 15 iunie a.c., în intervalul orar 18:00-22:00, politiștii Biroului Rutier Pitești, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român Argeș, au desfășurat o acțiune în trafic pentru verificarea stării tehnice a autoturismelor și motocicletelor.
Majoritatea autovehiculelor oprite au avut nereguli, fiind controlate aproape 15 autovehicule,
Ca urmare a neregulilor constatate în cele 4 ore ale acțiunii, au fost aplicate 17 sancțiuni contraventionale, în valoare de 4.060 de lei, fiind reținute 5 certificate de înmatriculare.
Neregulile specifice stării tehnice au fost următoarele:
- modificări ale sistemului de evacuare: 4;
- defecțiuni tehnice: 4;
- anvelope neconforme:2;
- folii neomologate:2;
- anvelope neconforme: 2.
 
  •  
 
Tineri sancționați pentru conducere agresivă
 
 
În ziua de 15 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat doi tineri de 17 ani, fiecare, ambii din Pitești, care conduceau câte un motociclu, pe raza municipiului Pitești, având un comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, prin aceea că, în timpul deplasării, au avut contact cu partea carosabilă cu o singură roată.
Ca urmare a abaterii constatate, cei în cauză au fost sancționați contravențional cu amendă, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
 
  •  
 
Conducea sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 15 iunie a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești au depistat un tânăr de 20 de ani, din Buzoești, care conducea un autoturism, pe raza orașului Costești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care tânărul în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Controale efectuate de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea și combaterea infracționalității la regimul bunurilor contrafăcute și a celor neconforme cu standardul unor branduri de renume și au efectuat controale inopinate la societăți comerciale cu obiect de activitate ”comercializarea articolelor vestimentare”, de pe raza municipiului Pitești.
În urma verificărilor efectuate, la punctul de lucru al unei societăți comerciale au fost identificate (expuse spre vânzare) și ridicate mai multe perechi de pantofi sport și perechi de papuci, susceptibile a fi contrafăcute, purtând însemnele, desenele și modelele referitoare la mărcile înregistrate.
În cauză, a fost întocmit dosar penal în care se vor efectua cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, conform Legii 84/1998., prejudiciul cauzat urmând a fi comunicat de titularii mărcilor înregistrate.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii