Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Sancționat pentru conducere agresivă

ro

12 Apr, 2023 14:03 587 Marime text
Nr. 232 din 12 aprilie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Reținut de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au continuat verificările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat, și au reținut un bărbat de 35 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 05 spre 06 aprilie a.c., în jurul orei 01:00, polițiștii de ordine publică din cadrul Secției 3 Poliție Pitești  l-au depistat pe bărbat, în timp ce conducea un autoturism pe str. Argedava din municipiul Pitești, având permisul de conducere anulat.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 alin.2 din Codul Penal.
Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezulat că cel în cauză se afla sub influența alcoolului, valoarea rezultată fiind de 0.35 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La data de 11 aprilie a.c., după administrarea probatoriului, bărbatul a fost  reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
      
În ultimele 24 de ore a.c., polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 35.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Sancționat pentru conducere agresivă
 
 
În ziua de 11 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 36 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe strada Nicolae Dobrin din Pitești, având un comportament agresiv, prin deplasarea succesivă de pe o bandă de circulație pe alta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulau în același sens.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 580 de lei, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
 
  •  
 
Conducea fără drept
 
 
În ziua de 11 aprilie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au depistat un bărbat de 51 de ani, din Republica Moldova, care conducea o autoutilitară, pe DN 7, pe raza localității Călinești, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 alin.2 din Codul Penal.
 
  •  
 
Conducea sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 11 aprilie a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au depistat un bărbat de 38 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DN 7, cu viteza de 81 de km/h.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
În ziua de 11 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albota au finalizat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără drept, conform art. 335 și 336 din Codul Penal.
 Reamintim faptul că, în ziua de 22 februarie, un bărbat de 53 de ani, din Pitești, a fost depistat de polițiști, pe raza comunei Bradu, conducând sub influența băuturilor alcoolice, în condițiile în care avea dreptul de a conduce suspendat. De asemenea, din cercetări s-a stabilit că în intervalul 16:00-17:00, anterior depistării, cel în cauză ar fi condus autoturismul pe străzile Gemenii, Valea Geamăna și Perilor, provocând avarii la mai multe autoturisme parcate pe marginea drumului.
Ddupă administrarea probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut, la data de 23 februarie a.c., pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată.
  
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii