Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Reținuți după ce au înscenat un eveniment rutier

ro

10 Nov, 2023 14:54 438 Marime text
Nr. 727 din 10 noiembrie 2023
 
 
REȚINUȚI DE POLIȚIȘTII ARGEȘENI
 
 
Șase bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 32 de ani, au fost reținuți de polițiștii argeșeni, în urma cercetărilor în patru cauze penale.
Unul dintre bărbații care a fost, în urma administrării de probatoriu, reținut, față de care fusese instituit un ordin de protecție, a fost depistat în flagrant delșict, iar într-o altă cauză, polițiștii au stabilit identitatea și au depistat persoana bănuită la doar două ore după sesizarea privind săvârșirea faptei.
 
 
Reținuți după ce au înscenat un eveniment rutier:
În ziua de 09 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au continuat activitățile într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, înșelăciune, tentativă la înșelăciune, fals în declarații și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, și au reținut trei bărbați, dintre care doi de 32 și 31 de ani, din Pitești, respectiv de 28 de ani, din Micești.
Din cercetările efectuate, a rezultat că cei în cauză au avizat două societăți de asigurări cu privire la producerea, în ziua de 01 iunie a.c., a unui eveniment rutier în care au fost implicate 3 autoturisme cu valoare de piață ridicată, eveniment rutier care ar fi fost înscenat.
În urma celor declarate de cei implicați, având calitatea asumată de conducători ai autovehiculelor implicate, societatea la care una dintre mașini avea încheiat contract de tip CASCO a decontat, cu titlu de despăgubiri, suma de 18.560,23 de lei. Pentru celelalte două autovehicule, ca urmare a cercetărilor desfășurate de polițiști, a fost întrerupt cursul decontării despăgubirilor.
Pentru administrarea de probatoriu, în ziua de 04 octombrie a.c., polițiștii au efectuat 4 percheziții domiciliare, în Pitești, Bascov și Micești.
În ziua de 09 noiembrie a.c.,, după administrarea probatoriului, cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 10 noiembrie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Identificat și reținut de polițiști pentru tâlhărie :
În ziua de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că o femeie a fost agresată și i-a fost sustrasă geanta, în zona unui bloc de locuințe din Câmpulung.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, conform art. 233 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.
Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 14 :30, persoana vătămată, de 65 de ani, ar fi fost deposedată de geanta de urmăr în timp ce se deplasa spre apartamentul dintr-un bloc de locuințe, fiind urmată în scara blocului de un bărbat pe care nu îl cunoștea, și care a lovit-o și a exercitat acte de violență asupra acesteia pentru a o deposeda de geanta de mână.
Ca urmare a mobilizării exemplare a polițiștilor, în jurul orei 17:00, bărbatul bănuit, identificat ca fiind un bărbat de 32 de ani, din Câmpulung, a fost depistat de un echipaj de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și condus la sediul poliției, pentru cercetări.
În urma cercetărilor, prejudiciul a fost recuperat integral și restituit persoanei vătămate.
După administrarea probatoriului și parcurgerea etapelor procesuale, în noaptea de 09 spre 10 noiembrie a.c., bărbatul de 32 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 10 noiembrie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Reținut după ce și-a lovit și amenințat fosta prietenă:
În ziua de 09 noiembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și amenințare, și au reținut un tânăr de 23 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 23 octombrie a.c., în jurul orei 11:00, tânărul în cauză ar fi lovit pe fosta concubină și ar fi amenințat-o cu acte de violență.
Ulterior persoana vătămată a formulat plângere prealabilă.
În ziua de 09 noiembrie, în baza unui mandat de aducere, polițiștii Secției 3 Poliție Pitești l-au depistat și condus pe tânăr la sediul poliției.
După administrarea probatoriului și parcurgerea etapelor procesuale, tânărul de 23 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 10 noiembrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Reținut după ce a încălcat ordinul de protecție:
În ziua de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 12 :00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Rociu, care ce se aflau în proximitatea Școlii Gimnaziale din aceeași localitate, au depistat în flagrant un bărbat de 26 de ani, din Negrași, care a încălcat interdicția de a se apropia de fosta concubină, stabilită prin ordin de protecție.
Cel în cauză a fost condus la sediul poliției, pentru cercetări.
Ca urmare a celor constatate de polițiști, a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție, conform art. 47 din Legea 217/2003R.
După administrarea probatoriului și parcurgerea etapelor procesuale, bărbatul de 23 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 10 noiembrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
 
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii