Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Reținut de polițiștii rutieri după ce a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei

ro

05 Sep, 2023 16:55 619 Marime text
Reținut de polițiștii rutieri după ce a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei

În seara zilei de 03 spre 04 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că pe DN 7C, conducătorul unui autoturism ce se deplasa către municipiul Curtea de Argeș are un comportament agresiv în trafic, împrejurare în care ar fi provocat o coliziune ușoară cu un alt autoturism, fără a opri.
Polițiștii rutieri au observat în trafic un autoturism ce corespundea descrierii și nu avea plăcuță cu număr de înmatriculare în partea din față, pe DN 7C, pe raza comunei Valea Iașului, spre intrarea în municipiul Curtea de Argeș, și au efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto nu l-a respectat, continuând deplasarea. Polițiștii au pornit în urmărire, iar în aceste condiții, cel în cauză a oprit. 
Conducătorul auto, bărbat de 43 de ani, din Pitești, a refuzat testarea cu aparatul etilotest, iar la unitatea medicală unde a fost condus, cel în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal, iar permisul de conducere al bărbatului a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
În continuare, după administrarea probatoriului în dosarul penal aflat sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, bărbatul de 43 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
Ulterior, față de cel în cauză a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, prin care, alături de alte obligații, a fost stabilită și aceea de a nu conduce nici un fel de autovehicule.

Reținut de polițiști și, ulterior, arestat preventiv, pentru lipsire de libertate în mod ilegal

În dimineața zilei de 03 septembrie a.c., în jurul orei 06:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că o minoră de 16 ani este ținută încuiată într-o locuință de pe raza comunei Hartiești, împotriva voinței sale.
La fața locului s-au deplasat cu operativitate polițiștii Secției de Poliție Rurală Hârtiești, care au identificat persoanele implicate.
Din verificări, s-a stabilit că un bărbat de 45 de ani s-ar fi încuiat în dormitor cu o minoră de 16 ani, fără a o agresa și fără a-și motiva gestul. Cei în cauză ar fi realizat deplasarea cu autoturismul condus de fiica bărbatului, de 19 ani, cea din urmă corespondând prin mesaje cu minora, și apelând la SNUAU 112 ca urmare a solicitării acesteia.
În urma cercetărilor, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.
În ziua de 04 septembrie, după administrarea probatoriului în dosarul penal aflat sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, bărbatul de 45 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
În ziua de 05 septembrie, bărbatul a fost prezentat de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung l-au prezentat pe cel în cauză în fața instanței competente, iar Judecătoria Câmpulung a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate aproape 250 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 32.000 de lei. Totodată polițiștii structurilor rutiere au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 17 permise de conducere și au fost retras 15 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Depistat de polițiști conducând fără drept și sub influența alcoolului

În ziua de 05 spetembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 52 de ani, din Sri Lanka, ce conducea o autoutilitară pe str. Eugen Ionescu din municipiul Pitești, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Totodată, din verificările efectuate, a rezultat că cel în cauză nu poseda permis de conducere internațional.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unite medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără drept și conducere sub influența alcoolului, conform art. 335 și 336 din Codul Penal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii