Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Mandate puse în executare de polițiști

ro

19 Jan, 2024 15:12 424 Marime text
Nr. 43 din 19 ianuarie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
Mandate puse în executare de polițiști
 
 
În ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii argeșeni au pus în executare 6 Mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise în urma dispoziției instanțelor de judecată, față de șase bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 38 de ani.
Mandatele au fost puse în executare după cum urmează:
  • polițiștii Serviciului Investigații Criminale Argeș au pus în executare un Mandat de executarea pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Pitești, privind pe un bărbat de 29 de ani, din Pitești, condamnat la 2 ani și 10 luni închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de furt calificat;
  • polițiștii Serviciului Investigații Criminale Argeș au pus în executare un Mandat de executarea pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Argeș, privind pe un bărbat de 28 de ani, din Mărăcineni, condamnat la 3 ani și 8 luni închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor;
  • polițiștii Serviciului Investigații Criminale Argeș au pus în executare un Mandat de executarea pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Argeș, privind pe un bărbat de 35 de ani, din Ștefănești, condamnat la 1 an și 10 luni închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată;
  • polițiștii Serviciului Investigații Criminale Argeș au pus în executare un Mandat de executarea pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Argeș, privind pe un bărbat de 38 de ani, din Pitești, condamnat la 2 ani închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată;
  • polițiștii Serviciului Investigații Criminale Argeș au pus în executare un Mandat de executarea pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Pitești, privind pe un bărbat de 27 de ani, din comuna Ludești, județul Dâmbovita, condamnat la 1 an și 9 luni închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihoactiv;
  • polițiștii Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Investigații Criminale Argeș, au pus în executare un Mandat de executarea pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Argeș, privind pe un bărbat de 29 de ani, din comuna Poiana Lacului, condamnat la 2 ani și 2 luni închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Toți cei în cauză au fost încarcerați.
 
  •  
 
Activități preventive desfășurate de polițiști
 
 
În ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii argeșeni au continuat să fie prezenți în mediul școlar, desfășurând activități la unități școlare din Pitești, Curtea de Argeș și Tigveni, cu aproape 60 de elevi și 5 cadre didactice.
Polițiștii au acționat în cadrul campaniei ,,Law iS COOL”, al campaniei împotriva portului fără drept de obiecte periculoase, precum și pentru prevenirea și depistarea faptelor de natură contravențională prevăzute de Legea nr. 61/1991 și a respectării condițiilor de comercializare și consum de produse din tutun, prevăzute de Legea 349/2002.
Au fost dezbătute cu elevii aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, fiind prezentate și aspecte referitoare la răspunderea contravențională și penală a minorilor.
Totodată, au fost prezentate efectele și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv.
Activitățile au fost desfășurate astfel:
  • polițiștii de proximitate din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au desfășurat o activitate preventivă la Structura nr. 2 din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Tudor Vladimirescu” Pitești, beneficiari fiind 20 de elevi de clasa a IV-a și un cadru didactic.
  • polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au desfășurat o activitate preventivă la Liceul Tehnologic Auto din Curtea de Argeș, beneficiari fiind 12 de elevi și un cadru didactic.
  • Polițiștii Secției de Poliție Rurală Tigveni au desfășurat o activitate preventivă la la Școala Gimnazială ,,Gabriel Marinescu Tigveni, beneficiari fiind 25 de elevi și 3 cadre didactice.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice, în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 956 de persoane, au fost verificate 635 de autoturisme și au fost efectuate 295 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 337 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 81.000 de lei, dintre care 283 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 36 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 36 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 13 permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.
Din totalul abaterilor rutiere constatate de polițiștii care au acționat în filtre, 43 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, iar 2 dintre aceste situații au avut măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, viteza cu care au fost înregistrați conducătorii auto fiind cu mai mult de 50 de km/h peste limita legală, și alte 2 ca urmare a depistării sub influența băuturilor alcoolice.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale și unități de învățământ.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.740 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retras un certificat de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a subvstanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 171 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 40.330 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 14 permise de conducere și retragere a 14 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Acțiuni în trafic ale polițiștilor rutieri piteșteni
 
 
În ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere pe drumurile aflate în competență și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.
În urma activităților, polițiștii au constatat 49 de abateri de la regimul rutier ce au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare totală de 8.795 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 2 permise de conducere și retragere a 5 certificate de înmatriculare.
De asemenea, au fost întocmite două dosare penale, în urma depistării în trafic a doi conducători auto care figurau cu dreptul de a conduce suspendat, în ambele situații fiind întocmite dosare penale conform art. 335 alin.2 din Codul Penal.
Dintre abaterile la regimul rutier constatate de polițiștii rutieri piteșteni, amintim:
  • 15 sancțiuni ca urmare a depășirii regimului legal de viteză;
  • 7 abateri privind nepurtarea centurii de siguranță sau neutilizarea mijloacelor speciale de retenție pentru copii;
  • 3 abateri referitoare la nerespectarea regulilor la traversarea drumului public;
  • o abatere privind consumul de alcool, cu valoare sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat (0,13 mg/l);
  • o abatere privind nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric;
  • o abatere privind nerespectarea timpilor de condus și odihnă, prin neutilizarea cartelei tahograf la un autovehicul de transport marfă, cu M.T.M.A. mai mare de 3,5 tone (TIR).
Activitățile, ce au ca scop conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie, vor continua.
 
  •  
 
Acțiuni în trafic ale polițiștilor rutieri, la Mioveni
 
 
În ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au acționat pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin verificarea respectării regulilor de circulație și combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, cu accent pe depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se deplasează cu viteză excesivă, precum și a celor care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor la regimul rutier constatate, polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.465 de lei, și au aplicat măsura complementară de reținere a 2 permise de conducere, ambele pentru viteză excesivă.
Cele două abateri ce au prevăzută măsura complementară de reținere a permisului de conducere au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, aparatul RADAR înregistrând vitezele de 131 și 147 de km/h.
 
  •  
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Mioveni au depistat un bărbat de 28 de ani, din Dârmănești, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 73E, pe raza orașului Mioveni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 131 de km/h, cu 51 de km/h peste limita legală de pe sectorul de drum.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
În ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Mioveni au depistat o femeie de 32 de ani, din Pitești, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 73E, pe raza orașului Mioveni, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 147 de km/h, cu 57 de km/h peste limita legală de pe sectorul de drum.
Ca urmare a abaterii constatate, cea în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Depistați de polițiști conducând fără drept
 
 
În ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 29 ani, din Bălilești, care conducea un autoturism pe str. Calea Câmpulung de pe raza municipiului Pitești, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că cel în cauză figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
În ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 55 ani, din București, care conducea un autoturism pe str. Calea Câmpulung de pe raza municipiului Pitești, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că cel în cauză figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii