Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Depistați conducând cu viteză excesivă

ro

05 Jul, 2023 15:05 495 Marime text
Nr. 431 din 05 iulie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
Reținut de polițiști
 
 
În ziua de 04 iulie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au continuat verificările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și au reținut un bărbat, de 24 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 23 spre 24 noiembrie 2022, bărbatul ar fi sustras, dintr-un autoturism, lăsat neasigurat pe o stradă din municipiul Pitești, o geacă și o cască de telefon, în valoare de aproximativ 400 de lei.
În urma activităților desfășurate de polițiști, a fost identificat bărbatul de 24 de ani, ca fiind presupusul autor, acesta fiind condus la sediul poliției, pentru audieri.
Ulterior, după administrarea probatoriului, bărbatul a  fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 400 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 18 permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Depistați conducând cu viteză excesivă
 
 
În ziua 04 iulie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Ștefănești au depistat, pe DN7, un tânăr de 18 ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 116 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
În ziua 04 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat, pe DN 73, în localitatea Schitu Golești, un bărbat de 31 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 127 de km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
 
  •  
 
Sancționat  pentru depășire neregulamentară
 
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au depistat un bărbat, de 42 de ani, din județul Dâmbovița, care conducea un autoturism, pe DN 7, în localitatea Bascov, și care a efectuat o depășire neregulamentară a unui ansamblu de vehicule, încălcând marcajul longitudinal continuu simplu.
Ca urmare a celor constatate, cel în cauză au fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 870 de lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 60 de zile.
 
  •  
 
Nu au respectat semnificația semaforului și au rămas fără permis
 
 
În ziua de 04 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au depistat, în trafic, un autoturism, condus de un bărbat de 75 de ani, din Pitești, pe b-dul Petrochimiștilor, care nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric, aflat în funcțiune.
În cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale, conform O.U.G. 195/2002, precum și măsura complementară de reținere a permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.
 
  •  
 
În ziua de 04 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat, în trafic, un autoturism, condus de un bărbat de 33 de ani, din Mioveni, pe b-dul Dacia din același oraș, care nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric, aflat în funcțiune.
În cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 580 de lei, conform O.U.G. 195/2002, precum și măsura complementară de reținere a permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbuluii au finalizat cercetările în șapte dosare penale, aflate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat și mărturie mincinoasă.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada noiembrie 2022-martie 2023, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani, din Lunca Corbului și Săpata, ar fi sustras bunuri din mai multe locuințe de pe raza localităților de domiciliu, în valoare de aproximativ 50.000 de lei.
Pe parcursul cercetărilor, prejudiciul a fost recuperat în proporție de aproximativ 40%.
Cei patru au fost cercetați sub măsura preventivă a controlului judiciar.
În cadrul dosarului, au fost cercetate și alte persoane, care ar fi achiziționat bunuri de la cei în cauză, deși aveau cunoștință despre faptul că acestea provin din fapte ilicite.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii