Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Depistat la graniță și reținut pentru delapidare, fals în înscrisuri și abuz de încredere

ro

12 May, 2023 16:36 637 Marime text
 
Nr. 294 din 12 mai 2023
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Depistat la graniță și reținut pentru delapidare, fals în înscrisuri și abuz de încredere
 
 
În ziua de 11 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz de încredere, în care au depistat și reținut un bărbat de 31 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că, în cursul anului 2020, în baza aceleiași rezoluții infracționale, cel în cauză, având calitatea de agent de vânzări la o societate cu obiect de activitate din domeniul construcțiilor, și-ar fi însușit sume de bani provenind din încasări, în unele cazuri folosind facturi și chitanțe fiscale false.
De asemenea, în cursul lunii noiembrie 2020, cel în cauză și-ar fi însușit, pe nedrept, un telefon mobil și un laptop, bunuri aparținând angajatorului, pe care a refuzat să le restituie reprezentantului acestuia.
Prejudiciul total cauzat a fost stabilit la suma de 62.500 de lei.
Ca urmare a faptului că cel în cauză s-a sustras cercetărilor, au fost efectuate demersuri prin intermediul sistemului de cooperare Schengen, bărbatul fiind depistat în seara zilei de 10 mai a.c., la un punct de trecere a frontierei din județul Arad, într-un mijloc de transport persoane, cu destinația Germania.
Bărbatul a fost condus la sediul poliției, unde, în ziua de 11 mai a.c., după administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, fiind prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
 
Reținut de polițiști
 
 
În seara zilei de 11 mai a.c., în urma cercetărilor referitoare la un incendiu la o anexă a unei locuințe, de pe raza comunei Lunca Corbului, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au continuat cercetările, și au reținut un bărbat de 44 de ani.
Din cercetări s-a stabilit că, în seara aceleiași zile, bărbatul în cauză, față de care era emis un ordin de protecție de către instanța de judecată, ar fi distrus mai multe geamuri ale locuinței și ar fi provocat incendierea unei anexe.
Din verificări, s-a stabilit și că cel în cauză avea emis un ordin de protecție valabil până în luna septembrie a.c., prin care a fost stabilită obligația de a nu se apropia la o distanță mai mică de 50 de metri față de soția acestuia și față de cei trei copii minori.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcare a măsurilor impuse prin ordinul de protecție și distrugere, conform art. 47 din Legea 217/2003 și art. 255 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești.
După administrarea probatoriului, în noaptea de 11 spre 12 mai a.c., bărbatul de 44 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 12 mai, să fie prezentat în fața procurorilor cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 235 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 11 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 79 de ani, din Câmpulung, care conducea unn autoturism pe DN 73 Mihăești, a fost depistat de aparatul RADAR cu viteza de 112 km/h.
Bărbatul în cauză a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, totodată fiind aplicată sancțiunea complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
 
 
Conducea sub influența drogurilor
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat o femeie de 26 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe bld. Republicii din municipiul Pitești, iar în urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat că se afla sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv.
Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice, pentru stabilirea, prin analize de specialitate, a substanței cu efect psihoactiv.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336, 2 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
 
Activităţi preventive în unități de învățământ
 
În ziua de 11 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv, la Școala Gimnazială „George Topârceanu” din Mioveni.
Activitățile au fost desfășurate în cadrul campaniei „Law iS Cool”, precum și a proiectului „Ia atitudine, Spune stop violenței!”,
În acest context, au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, aspecte privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor, precum și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv, fiind purtate discuții referitor la prevederile Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
De asemenea, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au acționat în incinta celor două licee, pentru creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, precum și a respectării normelor privind comercializarea și consumul  produselor din tutun, fapte ce constituie contravenții prevăzute de Legea nr. 349/2002, fără a constata nereguli.
La activități au participat 67 de elevi și 3 cadre didactice.
 
 
 
Polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, împreună cu polițtii Serviciului Rutier Argeș și ai Biroului Rutier Câmpulung au desfășurat activități educative-preventive la Colegiul Național Pedagogic ,,Carol I” din Câmpulung și la Școala Gimnazială ,,Iosif Catrinescu” din Dragoslavele.
Activitățile au avut drept subiect principal educația rutieră, fiind desfășurate cu scopul responsabilizării participanților la trafic prin conștientizarea pericolelor la care se expun în diverse situații întâlnite în trafic, în cazul nerespectării regulilor de circulație și a unei conduite preventive. Totodată, au fost abordate subiecte propuse de către elevi.
La activități au participat 220 de elevi și 18 cadre didactice.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii