Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Conduceau fără drept

ro

15 Dec, 2023 16:19 524 Marime text
Nr. 798 din 15 decembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ

Reținut de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș - Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au continuat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, privind săvârșirea infracțiunilor de instigare la tăierea fără drept de arbori din fondul forestier naţional, indiferent de forma de proprietate și tăierea fără drept de arbori din fondul forestier naţional, și au reținut doi bărbați, de 48, respectiv 53 de ani, ambii din Costești.
Din cercetări s-a stabilit că, la data de 08 decembrie a.c., un bărbat de 48 de ani, în calitate de pădurar, ar fi indicat unui alt bărbat, de 53 de ani, mai mulți arbori în pădurea de pe raza UAT Costești, instigându-l, astfel, să procedeze la tăierea fără drept a acestor arbori care nu prezentau marcă silvică.
De asemenea, ulterior, o parte din materialul lemnos rezultat în urma tăierii ar fi fost sustras de alți doi bărbați, cu ajutorul unor tractoare agricole prevăzute cu remorci, pentru a fi transportat la domiciliile acestora.
După administrarea probatoriului, la data de 14 decembrie a.c., bărbații de 48 și 53 de ani, din Costești, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 744 de persoane, au fost verificate 612 autoturisme și au fost efectuate 320 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 291 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 60.000 de lei, dintre care 249 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 35 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 11 permise de conducere și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 14 decembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale și unități de învățământ.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.100 de lei, fiind retrase două certificate de înmatriculare.
Sancțiunile au fost aplicate astfel:
- 13, în valoare de 2.200 de lei, au fost ca urmare a unor abateri privind normele de conviețuire socială;
- 46, în valoare de 2.900 de lei, privind abateri de la normele de circulație pe drumurile publice;
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
Polițiștii au desfășurat activități și în zona unităților școlare, în special la intrarea și ieșirea elevilor de la cursuri/ore, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și fluidizarea traficului rutier.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Conduceau fără drept
 
 
La data de 14 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au depistat un bărbat de 48 de ani, din Vedea, care conducea un autoturism, pe DN 67B, pe raza localității Poiana Lacului, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conform art. 335 din Codul Penal.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că autoturismul avea valabilitatea asigurării de răspundere auto civilă expirată, motiv pentru care bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 132/2017.
 
  •  
 
Depistat sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 14 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au depistat un bărbat de 56 de ani, din Călinești, care conducea un autoturism pe DN 7, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de infracțiunilor de amenințare și distrugere.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 17 spre 18 august a.c., un bărbat de 36 de ani, din Piteșt, ar fi provocat distrugeri la un autoturism aparținând fostei concubine.
De asemenea, în noaptea de 02 spre 03 septembrie a.c., a provocat din nou distrugeri la același autoturism.
În ziua de 09 septembrie a.c., cel în cauză ar fi adresat amenințări cu distrugerea prin incendiere a unui local, context în care, în noaptea de 11 spre 12 septembrie s-ar fi deplasat la localul în cauză, unde ar fi vărsat conținutul unui recipient în zona acestuia.
Totodată, în cursul zilei de 13 septembrie a.c., bărbatul ar fi adresat din nou amenințări fostei concubine.
După administrarea probatoriului, în ziua de 19 septembrie a.c., bărbatul de 36 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Activități preventive desfășurate de polițiști
 
 
În zilele de 13 și 14 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități informativ-preventive la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” din orașul Ștefănești, la Școala Gimnazială „Virgil Calotescu” din Bascov și la Școala Gimnazială din Recea.
 În cadrul activităților, au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, dar și privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.
Totodată, au fost prezentate riscurile consumului substanțelor care creează dependență, în special a celor cu efect psihoactiv, dar și aspecte privind regimul materiilor explosive, categorii de materiale pirotehnice, condiții de manipulare a acestora și consecințele legale în cazul utilizării necorespunzătoare.
La activități au participat peste 100 de copii și 8 cadre didactice.
 
  •  
 
În ziua de 14 decembrie a.c., polițiștii de proximitate din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au desfășurat activități informativ-preventive, la  Școala Gimnazialaă Tudor Mușătescu și Scoala Gimnazială Mircea cel Bătrân din Pitești.
Au fost prezentate aspecte legate de educația rutieră, combaterea violenței dar și privind prevenirea utilizării necorespunzătoare și ilegale a articolelor pirotehnice.
La activitate au participat 160 de elevi și 9 cadre didactice.
 
  •  
 
În zilele de 13 și 14 decembrie a.c., polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfășurat patru activități informativ-preventive, la Colegiul Național Zinca Golescu și Colegiul Național I.C. Brătianu din Pitești și Școala Gimnazială nr. 1, având următoarele teme:
  • prevenirea violenței domestice, activitate în cadrul Campaniei Bright Sky ;
  • prevenirea consumului și traficului de droguri, activitate în cadrul Programului de prevenire a victimizarii minorilor;
  • prevenirea folosirii ilegale a articolelor pirotehnice;
  • siguranța online.
În cadrul activităților au fost informați peste 300 de elevi și cadre didactice.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii