Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Buletin de presă din 09 iunie 2023

ro

09 Jun, 2023 15:40 698 Marime text



BULETIN DE PRESĂ
 
 
Cinci autori de furturi, depistați și reținuți de polițiști
                                 
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au continuat cercetările în mai multe dosare penale privind săvârșirea de infracțiuni de furt, aflate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, iar în urma administrării de probatoriu, au identificat și reținut cinci tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 20 de ani.
Primul dosar penal, în care s-au desfășurat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat, privește trei tineri, dintre care doi de 18 și 20 de ani, din Călinești, și un minor de 16 ani, din Pitești. Din cercetări s-a stabilit că cei în cauză, în noaptea de 01 spre 02 iunie a.c., ar fi sustras cantiatea de 50 de litri de motorină din rezervorul unui autocamion, iar în noaptea de 02 spre 03 iunie a.c., ar fi încercat să sustragă motorină din rezervorul unui autocamion parcat în curtea aceleiași societăți comerciale. De asemenea, în perioada aprilie-01 iunie a.c., cei în cauză ar fi sustras și cantitățile de 140 de litri de motorină și 20 de litri de benzină, valorificate ulterior, precum și mai mulți recipienți din plastic, din locuința unei persoane din Călinești.
Al doilea dosar penal, în care s-au desfășurat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, privește doi tineri, dintre care unul de 19 ani, din Călinești, și un minor de 17 ani, din Ștefănești, care, în noaptea de 06 iunie a.c. au fost depistați în flagrant delict de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Călinești, în timp ce sustrăgeau motorină din rezervorul unui autocamion parcat în zona unei locuințe din Călinești. Totodată, din cercetări s-a stabilit că anterior depistării în flagrant, în perioada 02-05 iunie a.c., cei în cauză ar fi sustras din aceeași locuință, o drujbă, o motocositoare și un aparat de spălat cu presiune, bunuri care au fost recuperate de polițiști.
În urma administrării de probatoriu în toate cauzele penale de mai sus, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, față de toți cei cinci tineri, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, aceștia să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Telefon recuperat de polițiști
 
 
În ziua de 08 iunie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Rucăr au fost sesizați de către o femeie de 82 de ani, din Stoenești, cu privire la faptul că nepotul acesteia, de 15 ani, din aceeași localitate, a pierdut, în împrejurări necunoscute, telefonul mobil.
Din verificări, s-a stabilit că telefonul a fost însușit de un tânăr de 22 de ani, din comuna Cetățeni, care l-ar fi găsit într-un mijloc de transport în comun.
Terminalul mobil, cu o valoare de aproximativ 1.500 de lei, a fost recuperat și restituit părții vătămate.
Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
 În ziua de 08 iunie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Bascov au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bascov au depistat în trafic un bărbat de 52 de ani, din Mărăcineni, care conducea un autoturism pe raza comunei Budeasa, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
La momentul depistării, ca urmare a celor constatate, permisul de conducere al celui în cauză a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
În urma analizelor de specialitate a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultiumele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în ziua de 08 iunie a.c., au fost aplicate 218 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 37.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 7 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Acțiuni pentru reducerea riscului rutier
 
 
În ziua de 08 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au desfășurat acțiuni pentru reducerea riscului rutier și creșterea gradului de disciplină în trafic, atât pe raza municipiului Pitești, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri piteșteni au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.525 de lei, au reținut două permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare. De asemenea, în cadrul actiuvităților, polițiștii au depistat un conducător aurto care se afla sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, constatare în urma căreia a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.
Dintre sancțiunile aplicate, 37 au fost abateri privind viteza excesivă și 10 au fost abateri privind neutilizarea centurii de siguranță sau a mijloacelor omologate de retenție pentru copii.
 
  •  
 
Depistat la volan sub influența drogurilor
 
 
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești, care acționau pe bld. Frații Golești din municipiul Pitești, au depistat un tânăr de 22 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat că se afla sub influența a două substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a rezultatului testării, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea confirmării prin analize de laborator a substanțelor depistate.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii