Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Buletin de presă din 05 iunie 2023

ro

05 Jun, 2023 12:19 845 Marime text
Nr. 355 din 05 iunie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
În zilele de weekend din minivacanța de prilejuită de Ziua Copilului și Sărbătoarea Rusaliilor, polițiștii argeșeni au intensificat acţiunile pentru creșterea gradului de siguranță, prin prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii publice.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În zilele de 02, 03 și 04 iunie a.c., polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 700 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 150.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 54 de permise de conducere și au fost retrase 26 de certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 02 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 54 de ani, din Moșoaia, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Țițești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 119 km/h, într-o zonă în care limita legală de viteză este de 50 de km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
În ziua de 04 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat o femeie de 48 de ani, din Mihăești, care conducea un autoturism pe DN 73, în localitatea Stâlpeni, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 119 km/h, într-o zonă în care limita legală de viteză este de 50 de km/h.
Ca urmare a abaterii, cea în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Conducea, fără drept, un moped neînmatriculat
 
 
În ziua de 03 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un tânăr de 23 de ani, din Câmpulung, care conducea un moped, pe raza localității de domiciliu, fără a deține permis de conducere.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, a rezultat faptul că mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 și 335 din Codul Penal.
 
  •  
 
Conducea un moped neînmatriculat
 
 
În ziua de 04 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 43 de ani, din Aninoasa, care conducea un moped, pe raza localității de domiciliu, fără ca acesta să fie înmatriculat sau înregistrat.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 din Codul Penal, iar permisul de conducere al celui în cauză a fost reținut.
  •  
 
Conduceau sub influența alcoolului
 
 
În noaptea de 02 spre 03 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat, în trafic, un bărbat de 55 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, pe DJ 702 Priboieni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
În ziua de 03 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești  au depistat, în trafic, un bărbat de 37 de ani, din București, care conducea un autoturism, pe DN 7, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Conducând fără drept și sub influența alcoolului, a provocat un eveniment rutier
 
 
În ziua de 02 iunie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, în localitatea Recea, pe DJ 504, a avut loc un eveniment rutier între două autoturisme.
La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești, care au constatat faptul că, un bărbat de 51 de ani, din Buzoești, care conducea un autoturism pe DJ 504, în localitatea Recea ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un alt autoturism.
În urma verificărilor efectuate de polițiști, a rezultat faptul că bărbatul  în cauză are permisul de conducere anulat.
De asemenea, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă cel în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 și 337 din Codul Penal.
 
  •  
 
Conducând fără drept și sub influența alcoolului, a provocat un accident rutier
 
 
În noaptea de 03 spre 04 iunie a.c., în jurul orei 04:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, în localitatea Bradu, a avut loc un eveniment rutier.
La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești, care au constatat faptul că, un tânăr de 21de ani, din Bradu, care conducea un autoturism pe raza localității Bradu, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și s-a oprit în canalul colector al apelor pluviale din partea dreaptă a părții carosabile.
În urma coliziunii, au suferit vătămări corporale conducătorul autoturismului și un bărbat de 25 de ani, din Topoloveni, pasager pe bancheta din spate a autoturismului.
În urma verificărilor efectuate de polițiști, a rezultat faptul că tânărul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
De asemenea, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 și 336 din Codul Penal.
         
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în mediul urban
 
 
În perioada 02-04 iunie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice și prevenire a faptelor contra patrimoniului, respectare a normelor de circulație pe drumurile publice, precum și verificare a modului de îndeplinire a obligațiilor specifice agenților de pază.
Acțiunile au vizat și combaterea fenomenelor stradale de prostituție și cerșetorie.
Polițiștii de ordine pubică au legitimat peste 100 de persoane, au verificat zeci de autovehicule și au controlat 8 agenți de pază.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat un total de 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.790 de lei. Dintre sancțiunile aplicate, 16 au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială, iar 4 au fost aplicate conform OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.
 
  •  
 
Urmărit național, depistat de polițiști
 
 
În ziua de 04 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, cu sprijinul Secției 3 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 35 de ani, din Pitești, urmărit la nivel național, și au pus în aplicare un Mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Alba Iulia.
Bărbatul era condamnat la pedeapsa închisorii pentru trei ani, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
Acesta a fost încarcerat.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii