Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:34 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Buletin de presă

ro

25 Sep, 2023 14:53 523 Marime text
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 31 de filtre.
Au fost legitimate 840 de persoane, au fost verificate 628 de autoturisme și au fost efectuate 263 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 347 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 75.000 de lei, dintre care 287 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 44 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 29 de permise de conducere și au fost retrase 6certificate de înmatriculare.
 
  
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de24 septembrie a.c., polițiștiide ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea organizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
În cadrul acțiunilor, polițiștii de ordine publică au legitimat peste 150 de persoane și au verificat aproape 100 de autovehicule.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai mulți agenți de pază, precum și la obiective ale unor societăți comerciale.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.655 de lei, fiind reținutun permis de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 20, în valoare de 6.900 de lei, au fost conform Legii 61/1991privind normele de conviețuire socială și 30, în valoare de 1.305 lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind continuate și activitățile de informare şi prevenire desfășurate cu persoane vârstnice, referitor la infracţiuni de furt din locuinţă şi înşelăciune comise de persoane care pretind că lucrează la diferite companii, precum şi a infracţiunilor de înşelăciune comise prin intermediul reţelelor de telefonie mobilă.
 
  
Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră
 
 
În ziua 24 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Piteștiau continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă sau sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului.
Activitățile au fost desfășurate atât pe raza municipiului Pitești, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri piteșteni au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.235 de lei, au retras un certificat de înmatriculare și au reținut 5 permise de conducere, 26 dintre acestea ca urmare a unor constatări privind conducerea cu viteză excesivă.
 
  
În perioada 24-25 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș au continuat acțiunile în zona pasajelor la trecerile la nivcel cu calea ferată, pentru prevenirea producerii accidentelor feroviare și pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele rutiere în vigoare.
În cadrul acțiunilor, au fost verificate 82 de autoturisme și au fost legitimate 91 de persoane.
În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 47 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.695 de lei, au retras trei certificate de înmatriculare și au reținut 5 permise de conducere.
Polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș reamintesc câteva reguli de respectat la traversarea căii ferate:
Traversarea pietonală să fie făcută prin locurile autorizate, persoanele să se asigure temeinic înainte de a traversa, și să nu se expună la riscuri inutile.
De asemenea, la traversarea cu autovehicule, să fie respectată semnificația marcajelor și indicatoarelor rutiere, cu oprirea în dreptul marcajului și asigurarea temeinică (la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere), respectiv să fie respectată semnificația marcajelor, indicatoarelor, a semnalizării acustice și luminoase și a barierelor sau semibarierelor (la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu bariere sau semibariere), fără a încerca să traversați când barierele se află în curs de coborâre.

Conducea fără drept șia ieșit pozitiv la testare

În noaptea de24 spre 25 septembrie a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 30 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără drept și sub influența unor substanțe psihoactive.

Conduceau sub influența alcoolului

În ziua de 24 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat de 52 de ani, din Căteasca, care conducea un autoturism, pe DJ 703B, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

În noaptea de 24 spre 25 septembrie a.c., în jurul orei 00:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota au depistat un bărbat de 24 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, pe DJ 659, pe raza localității Bradu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal.

Depistat conducând, deși avea dreptul de a conduce suspendat

În ziua de 24 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Poiana Lacului au depistat un tânăr de 20 de ani, din județul Brașov, care conducea un autoturism, pe DN 67B, pe raza localității Moșoaia, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat că cel în cauză figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Sancționată pentru că nu a acordat prioritate pietonilor

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au depistat o femeie de 54 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe bulevardul Petrochimiștilor, și nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public printr-un loc semnalizat corespunzator.
Ca urmare a abaterii constatate, cea în cauză a fost sancționată contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 60 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

Activităţi de combatere a delictelor silvice

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung – Biroul Ordine Publică au depistat un bărbat, de 26 de ani, din Corbenii, care transporta, cu o autoutilitară cu remorcă, cantitatea de 47,8081 mc de material lemnos, specia rășinoase, pe raza localității Tigveni, fără a avea receptorul GPS al dispozitivului mobil pornit pe toată perioada transportului până la destinație, în baza informațiilor preluate din aplicația SUMAL 2.0.
Ca urmare a celor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat un bărbat de 38 de ani, din Bughea de Sus, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, fără a deține documente care să ateste proveniența legală și fără documente specifice de însoțire a transportului de material lemnos.
Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 2,224 mc de material lemnos, de esență molid.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010R privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a cărui proveniență legală nu a fost dovedită, a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Păpușa Rucăr.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii