Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Buletin de presă

ro

08 Sep, 2023 16:16 611 Marime text
Depistat și reținut de polițiști
 
În ziua de 07 septembrie a.c, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bascov, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările în două dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, și au identificat și reținut un bărbat de 40 de ani, din comuna Cernica, județul Ilfov.
Din cercetări, s-a stabilit că în perioada 04 – 05 august a.c., respectiv în noaptea de 18 spre 19 august a.c., bărbatul de 40 de ani, din aceeași localitate, împreună cu un bărbat de 36 de ani, din București, ar fi sustras un număr total de cinci cruci pentru monumente funerare, ce se aflau expuse în afara unui magazin de profil de pe raza comunei Bascov, cauzând un prejudiciu estimat la aproximativ 10.000 de lei.
Reamintim că în ziua de 05 septembrie, în temeiul autorizării din partea instanței competente, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară pe raza comunei Cernica, județul Ilfov, în urma cătreia, la locația în cauză, a fost descoperită o cruce cu caracteristici ce corespund celor sustrase.
După administrarea probatoriului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, bărbatul de 40 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 08 septembrie, să fie dispuse măsuri preventive.
Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.
  
Cercetări finalizate de polițiști
 
Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă (2 acte materiale).
Din cercetări, s-a stabilit că, în cursul lunii iulie 2023, o femeie de 43 de ani, angajată a unei instituții dee ocrotire a minorilor, ar fi adresat injurii și amenințări cu acte de violență față de două minore, beneficiare ale unor măsuri de protecție socială în locația respectivă.
Reamintim că, în urma administrării probatoriului, în ziua de 04 august a.c., față de femeia în cauză a fost dispusă cercetarea sub măsura preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, prev. de art. 102 alin. 1 lit. b din Legea 84/1998.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 28 septembrie a.c., în urma unui control efectuat punctul de lucru al societății administrate de un bărbat de 49 de ani, din Ștefănești, au fost identificate mai multe articole de încălțăminte, care erau expuse spre comercializare, și care, în urma cercetărilor, s-a stabilit că sunt produse contrafacute.
Pe parcursul cercetărilor, prejudiciul, în valoare de 1.600 de euro, a fost recuperat în totalitate.
Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată.
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice în weekend
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 60 de filtre, în cadrul a 13 acțiuni.
Au fost legitimate 851 de persoane, au fost verificate 616 autoturisme și au fost efectuate 119 testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 306 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei, dintre care 251 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 48 sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
În ziua de 07 septembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 98 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.565 de lei.
Dintre sancțiunile aplicate, 71 au fost conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 24 au fost Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii