Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:10 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Buletin de presă 7 septembrie

ro

07 Sep, 2023 17:03 570 Marime text
Reținut pentru însușirea bunului găsit

În ziua de 06 septembrie a.c., polițiștii de investigatii criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, privind săvârșirea infracțiunii de însușirea bunului găsit, și au identificat și reținut un bărbat de 55 de ani, din același municipiu.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 05 septembrie a.c., în jurul orei 12:30, o femeie de 60 de ani, din Corbeni, ar fi uitat un portmoneu, în care se găseau și sumele de aproximativ 3.500 de lei și 50 de euro, în timp ce se afla la cumpărături, în zona pieței centrale din Municipiul Curtea de Argeș.
În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că obiectul ar fi fost găsit de către un bărbat de 55 de ani, din Curtea de Argeș, care ar fi dispus asupra acestuia prin însușirea sumei de bani, ulterior portmoneul fiind găsit pe un pervaz exterior al clădirii pieței.
La scurt timp, bărbatul în cauză a fost depistat de polițiști, fiind condus la sediul Poliței Municipiului Curtea de Argeș pentru cercetări.
După administrarea probatoriului, sub supravegherea parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, bărbatul de 55 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 07 septembrie, să fie dispuse măsuri preventive.

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș au finalizat cercetările într-un  dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în care au fost desfășurate cercetări sub aspectul săvârșitii infracțiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducere fără drept, conform art. 48 rap. la art. 320, 323 și 335 din Codul Penal.
Din cercetări s-a stabilit că în cursul anului 2018, un bărbat de 59 de ani, din Uda, ar fi obținut un permis de conducere fals, aparent emis de autoritățile unui alt stat membru al Uniunii Europene. Ulterior, cel în cauză ar fi facilitat obținerea unor premise de conducere false, emise de același stat, și pentru alți doi bărbați, de 28 de ani, din Poiana Lacului, respectiv de 33 de ani, din Cocu.
Ulterior, cei trei barbați au fost depistați în trafic, conducând autovehicule, având asupra lor permisele de conducere în cauză.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș au finalizat cercetările într-un  dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în care au fost desfășurate cercetări sub aspectul săvârșitii infracțiunilor de conducere fără drept și mărturie mincinoasă, conform art. 335 și 273 din Codul Penal.
Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 16/17 iulie, un bărbat de 29 de ani, din Băbana, ar fi produs un eveniment rutier fără victime, în împrejurarea în care ar fi condus un ansamblu rutier alcătuit din cap tractor și semiremorcă, pe DN 65, din direcția Slatina spre Pitești, fără a fi deținător de permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte ansamblul de vehicule în cauză. 
De asemenea, pe parcursul cercetărilor, un bărbat de 49 de ani, și un alt bărbat, de 29 de ani, ambii din Cocu, ar fi dat declarații necorespunzătoare adevărului în cauză, cu privire la bărbatul de 29 de ani, din Băbana.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea parcehtului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe.
Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 13 spre 14 iulie a.c., pe fondul unui conflict spontan, un tânăr de 22 de ani, din Moșoaia, ar fi lovit o altă persoană, cu un pahar, în timp ce se aflau la un local din Pitești.
Reamintim că în ziua de 03 august, după administrarea probatorioului, tânărul de 22 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată. 

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 213 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 34.000 de lei. Totodată polițiștii structurilor rutiere au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 14 permise de conducere și au fost retras 9 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Polițiștii rutieri argeșeni au continuat activitățile de informare și prevenire ce se desfășoară pe raza întregului județ, cu privire la modificările legislative ce se referă la modul de pedepsire a infracțiunilor rutiere din care rezultă decesul unor persoane.
Reamintim că modificarea legislației constă în aceea că șoferii care conduc fără drept, sub influența alcoolului sau stupefiantelor și care provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane, nu vor mai fi condamnați cu suspendare. Modificarea legislației a fost utilizată ca oportunitate pentru a transmite participanților la trafic să fie responsabili, să conducă prudent și să respecte regulile de circulație, pentru ca astfel să își aducă aportul la siguranța traficului rutier.

Consumul de alcool/substanţe psihoactive de orice fel este interzis conducătorilor auto, și crește probabilitatea implicării în evenimente rutiere, prin afectarea echilibrului, vitezei de reacție, capacității de coordonare a mișcărilor, felului în care se orientează în spațiu sau modului în care apreciază distanța sau viteza.
Conform reglementărilor Codului Rutier, toți participanții la traficul rutier, indiferent de calitatea acestora, au obligația legală de a adopta o conduită preventivă, care să ducă la evitarea producerii accidentelor, a pagubelor materiale și a pierderilor de vieți omenești.
La data de 10 iulie a.c., a fost publicată în Monitorul Oficial legea numărul 213/2023, care aduce modificări, printre altele, la art. 91 din Legea nr. 286/2009 - Codul Penal, și introduce un nou aliniat: ,,3 ind. 1-  nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art.192, alin. 2 și 3, dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau art. 336”.

Transportau mai mult material lemnos decât justificau cu documente

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr au depistat un tânăr de 24 de ani, din Stoenești, care a transportat cu o autoutilitară material lemnos pe DN 72A, pe raza comunei Cetățeni, cel în cauză fiind depistat în timp ce descărca material lemnos, din verificări rezultând că nu se afla la locația prevăzută ca destinație.
De asemenea, cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea totală de  3,162 mc lemn foc fag, în vreme ce documentele justificau cantitatrea de 1,450 mc.
Ca urmare a abaterii constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010R, iar diferența de aproximativ 1.8 mc a fost confiscată și predată reprezentanților Ocolului Silvic Păpușa – Rucăr.
Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni au depistat un bărbat de 43 de ani, din Rucăr, care transporta material lemnos pe DJ 678A, pe raza comunei Tigveni, cu un autocamion cu remorcă, prezentând pentru control un document de însoțire a transportului de material lemnos.
Din verificările efectuate cu sprijinul unui specialist silvic, a rezultată că în nijlocul de transport se găsea cantitatea totală de 16,803 mc material lemnos, de esență fag, în vreme ce documentele justificau cantitatea de 13,308 mc.
Având în vedere aspectele constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010R, iar diferența de aproximativ 3.5 mc a fost confiscată și predată reprezentanților Ocolului Silvic Șuici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii