Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Buletin de presă 12 septembrie

ro

12 Sep, 2023 15:59 485 Marime text
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 57 de filtre.
Au fost legitimate 819 persoane, au fost verificate 598 de autoturisme și au fost efectuate 218 testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 271 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei, dintre care 228 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 42 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 8 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești

În ziua de11septembrie a.c., polițiștiide ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
În cadrul acțiunilor, polițiștii de ordine publică au legitimat peste 170 de persoane și au verificat aproape 80 de autovehicule.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai mulți agenți de pază, precum și la obiective ale unor societăți comerciale.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.595 de lei, fiind reținute 2 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 29, în valoare de 1.600 de lei, au fost conform Legii 61/1991privind normele de conviețuire socială și 33, în valoare de 5.995 de lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind continuate și activitățile de informare şi prevenire desfășurate cu persoane vârstnice, referitor la infracţiuni de furt din locuinţă şi înşelăciune comise de persoane care pretind că lucrează la diferite companii, precum şi a infracţiunilor de înşelăciune comise prin intermediul reţelelor de telefonie mobilă.

Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

În ziua 11 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeșau continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă, sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului, acționând și pentru depistarea și sancționarea în situații de conducere agresivă.
Activitățile au fost desfășurate atât pe raza municipiului Pitești, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.705 lei, și au reținut 4 permise de conducere, două dintre acestea ca urmare a unor constatări privind conducerea cu viteză excesivă.

Depistat conducând sub influența drogurilor

În ziua de 11 septembrie a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 31 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, a rezultat că se afla sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv.
Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea confirmării prin analize de laborator a substanței a cărei prezență a fost detectată.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin. 2 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce al conducătorului auto a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
  
Sancționată de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat, pe b-dul 1 Decembrie 1918, o femeie, de 34 de ani, din Pitești, care avea aplicate folii de culoare închisă pe gemurile laterale față ale autoturismului, folii ce estompează vizibilitatea atât din exterior, cât și din interior, fără a deține omologare în acest sens.
În cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale, conform O.U.G. 195/2002, precum și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare.
  
Activităţi de combatere a delictelor silvice

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică - Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au finalizat verificările privind activitățile de transport material lemnos efectuate de către un tânăr din Mihăești, care nu are calitatea de transportator autorizat pentru această activitate.
În urma verificărilor efectuate în aplicația SUMAL 2.0, s-a stabilit că în perioada 11 martie–11 septembrie a.c., cel în cauză ar fi efectuat 78 de transporturi de material lemnos, transportând un volum total de ce depășește cu peste 110 metri cubi de material lemnos, limita legală pentru transportatorii neprofesioniști, care este de 20 de metri cubi pe an calendaristic.
Ca urmare a constatării încălcării prevederilor art. 19, alin. 2, lit. c, din Legea 171/2010, rap. la art. 12, alin. 1, lit. o, din Normele H.G. 497/2020, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, totodată fiind luată măsura complementară de confiscare valorică a cantității de 118,32 m.c. material lemnos, în valoare de 22.073,03lei.
În perioada 10-11septembrie a.c., polițiștii argeșeni au desfășurat acțiuni individuale sau împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.
Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.500 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice și au fost aplicate măsuri complementare de confiscare pentru cantitatea de aproximativ 3,388 metri cubi de material lemnos, pentru care nu a putut fi justificată proveniența legală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii