Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:57 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Arestat preventiv pentru tentativă de omor

ro

25 Apr, 2023 14:57 576 Marime text
Nr. 257 din 25 aprilie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Arestat preventiv pentru tentativă de omor
 
 
În baza delegării din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să transmită următoarele:
 
 
În ziua de 23 aprilie a.c., în jurul orei 12:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizați, prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, cu privire la o stare conflictuală, produsă  între doi barbați, în localitatea Mușătești.
 Polițiștii Secției de Poliție Rurală Domnești au intervenit cu operativitate, stabilind că cele sesizate se confirmă.
Din cercetări s-a stabilit faptul că, în timp ce se aflau în fața unui magazin din localitate, în urma unui conflict spontan, un bărbat de 39 de ani, din Mușătești, ar fi lovit un alt bărbat de 31 de ani, din aceeași localitate, cu o sticlă în zona capului, iar ulterior ar fi continuat să îl lovească, cu același obiect contondent, spart, în mai multe zone ale corpului,  provocându-i leziuni traumatice.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor, cercetările fiind preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș.
După administrarea probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
În ziua de 24 aprilie a.c., acesta a fost prezentat în fața instanței, cu propunere de luare a unei măsuri preventive, iar Tribunalul Argeș a dispus cercetarea sub măsura arestării preventive pentru 30 de zile.
 
 
 
Reținuți de polițiști
 
 
În ziua de 24 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Câmpulung au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, și au reținut un bărbat de 36 de ani, din Valea Mare Pravăț.
Din cercetări, s-a stabilit că, în ziua de 24 aprilie a.c., în jurul orei 14:00, bărbatul ar fi smuls, de pe umărul unui bărbat de 80 de ani, care încerca să deschidă ușa apartamentului în care locuiește, în municipiul Câmpulung, o borsetă în care se aflau 4.000 de lei, documente personale și carduri, după care a fugit.
Borseta în cauză a fost găsită abandonată, pe o stradă din municipiul Câmpulung, din interiorul acesteia lipsind suma de bani pe care persoana vătămată susține că o avea.
 În urma activităților desfășurate de polițiști, bărbatul bănuit de săvârșirea faptei a fost identificat și condus la sediul poliției, pentru audieri.
După administrarea probatoriului, acesta  a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
În ziua de 24 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe, și au reținut un bărbat de 32 de ani, din Aninoasa.
Din cercetări, s-a stabilit că, în ziua de 07 aprilie a.c., bărbatul ar fi agresat un alt bărbat de 35 de ani, din Aninoasa, provocându-i mai multe leziuni traumatice.
Pentru administrarea probatoriului, la data de 24 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești, cu sprijinul jandarmilor argeșeni, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința bărbatului.
În ziua de 24 aprilie a.c., după administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
 
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore a.c., polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 35.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 15 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Conducea cu viteză excesivă
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 54 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe DN 73, în localitatea Mihăești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 112 km/h, în zonă cu limita de 50 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.350 de lei, conform OUG 195/2002R, fiind aplicată și măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
 
Activități pentru menținerea ordinii publice desfășurate de polițiști
 
 
În ziua de 09 aprilie, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice și prevenire a faptelor contra patrimoniului, respectare a normelor de circulație pe drumurile publice.
În cadrul acțiunii, polițiștii au legitimat 45 de persoane și au verificat 12 autovehicule.
Acțiunile au vizat și combaterea fenomenelor stradale de prostituție și cerșetorie.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat un total de 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.790 de lei, (5 la Legea 61/1991- 1500 de lei și 4 la OUG195/2002R- 290 de lei.)
 
 
Exemplu:
 
 
În ziua de 24 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat, în trafic, un autoturism, condus de un tânăr de 21 de ani, din Topoloveni, pe b-dul Nicolae Bălcescu din Pitești, care nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric, aflat în funcțiune.
În cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale, conform art.111, alin.1, lit. c din O.U.G. 195/2002, precum și măsura complementară de reținere a permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii