Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Acțiuni pentru asigurarea ordinii publice la un târg de animale

ro

17 Jul, 2023 15:42 610 Marime text
Nr.  459 din 17 iulie 2023
 
 
Activități privind ordinea publică desfășurate de polițiștii argeșeni în ultimele 24 de ore
 
 
Acțiuni pentru asigurarea ordinii publice la un târg de animale
 
 
În ziua de 16 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești, împreună cu polițiștii Biroului Protecția Animalelor Argeș, precum și jandarmi argeșeni și reprezentanți ai D.S.V.S.A. Argeș au acționat la târgul anual de ecvidee organizat cu ocazia sărbătorii de Sfânta Marina de pe raza com. Berevoești, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor contra persoanei și contra patrimoniului, și respectarea prevederilor legale privind comercializarea animalelor.
Cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate mai multe abateri, în urma cărora au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.110 lei, totodată fiind reținut un permis de conducere și retras un certificat de înmatriculare.
Sancțiunile au fost aplicate după cum urmează:
- 19 sancțiuni, în valoare totală de 7.260 de lei, conform H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, ca urmare a lipsei documentelor de identificare pentru animalele oferite spre vânzare;
- 3 sancțiuni, în valoare de 2.850 de lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a unui permis de conducere și retragere a unui certificat de înmatriculare;
- 5 sancțiuni, conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 58 de filtre.
Au fost legitimate 1145 de persoane, au fost verificate 778 de autoturisme și au fost efectuate 252 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în acest context, au fost aplicate 489 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 120.000 de lei, dintre care 402 sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 76 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite în cadrul acțiunii, au fost reținute 35 de permise de conducere, dintre care 13 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 5 pentru alcool, și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 16 iulie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
În cadrul acțiunilor, polițiștii de ordine publică au legitimat 211 persoane și au verificat 69 de autovehicule.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, 13 agenți de pază, precum și 10 obiective ale unor societăți comerciale.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.490 de lei, fiind reținute 2 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 24, în valoare de 7.400 de lei, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială și 31, în valoare de 6.090 de lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea persoanelor care practivă cerșetoria, în cadrul unei acțiuni cu forțe mărite, iar polițiștii de proximinate și cei din cadrul Compartimentului Ananliza și Prevenirea Criminalității au continuat activitățile de informare şi prevenire desfășurate cu persoane vârstnice, referitor la infracţiuni de furt din locuinţă şi înşelăciune (comise prin metode cunoscute sub denumiri ca ,,Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, Ghicit”).
 
  •  
 
Acțiune privind depistarea cerșetorilor, în municipiul Pitești
 
 
Polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti, Biroul Investigaţii Criminale, Secțiile 1-4 Poliție Pitești, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș, ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, precum și criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș, cu sprijinul lucrătorilor specializați din cadrul A.T.O.P. și D.G.A.S.P.C. Argeș, au acționat pe raza municipiului Pitești, pentru prevenirea faptelor antisociale, ce se comit, de regulă, în spațiile publice și pentru depistarea persoanelor care practică cerşetoria.
În cadrul acțiunii, au fost depistate 34 de persoane din categoria celor predispuse la comiterea de acte de cerșetorie sau alte fapte ilicite, toate persoanele depistate fiind instruite cu privire la respectarea legislației în vigoare.
Cinci dintre persoanele depistate au fost amprentate și fotografiate în vederea introducerii în bazele de date, restul persoanelor identificate cu ocazia acțiunii fiind deja implementate în cadrul unor acțiuni similar desfășurate anterior.
Acțiuni similar au fost desfășurate și pe raza municipiilor Câmpulung și Curtea de Argeș.
Astfel, cu ocazia activităților desfășurate de polițiști la Câmpulung, au fost depistate 6 persoane din categoria de interes, una fiind implementată în bazele de date, iar la Curtea de Argeș au fost depistate 10 persoane din categoria de interes, două fiind implementate în bazele de date.
 
 
BIROUL DE PRESĂ
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii