Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:34 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Acțiune de verificare a deținătorilor de câini din rasa ,,ogar”

ro

16 May, 2023 14:59 729 Marime text
Nr. 302 din 16 mai 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Acțiune de verificare a deținătorilor de câini din rasa ,,ogar”
 
 
În zilele de 13 și 14 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor Argeș, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, au desfășurat o acțiune pentru verificarea respectării condițiilor de deținere a câinilor, precum și prevenirea infracțiunilor de braconaj cinegetic comise prin folosirea câinilor ogari și metiși ai acestora.
În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat proprietarii de astfel de câini, pe raza localitățior Buzoești, Ungheni, Căldăraru și Râca.
După efecutarea verificărilor, ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.000 de lei, conform OUG 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân, ca urmare a nerespectării de către deținători a obligațiilor privind identificarea prin microcipare și sterilizare.
 
 
Activități preventive desfășurate în școli
 
 
În ziua de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv la Liceul cu Program Sportiv „Viitorul” din Pitești.
Activitățile informativ-preventive au fost desfășurate în cadrul Campaniei de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ.
De asemenea, în acest context au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor, precum și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
De asemenea, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au acționat în incinta celor două licee, pentru creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, precum și a respectării normelor privind comercializarea și consumul  produselor din tutun, fapte ce constituie contravenții prevăzute de Legea nr. 349/2002, fără a constata nereguli.
La activități au participat 39 de elevi și 2 cadre didactice.
 
 
 
Polițiștii de proximitate din cadrul Secţiei 2 Poliție Pitești au desfășurat o activitate informativ-preventivă la Grădinița cu Program Prelungit ,,Castelul Fermecat” din Pitești.
Activitățile au avut drept scop crearea unei baze de cunoștințe privind normele de circulație, cunoașterea unor semne de circulație, recunoașterea semaforului și a culorilor acestuia, evitarea situațiilor care pot duce la implicarea în accidente, respectarea  regulilor care privesc circulația pietonilor pe drumurile publice. De asemenea, activitățile au avut drept scop și informarea corectă a copiilor cu privire la rolul poliției în societate.
Activitatea s-a desfăşurat sub forma unui dialog pentru transmiterea unor explicații, și demonstrații prin joc.
La activități au luat parte 110 preșcolari din patru grupe, precum și 6 cadre didactive.
 
 
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore a.c., polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în prima zi a săptămânii în curs, au fost aplicate 268 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 49.770 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 20 de permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
 
 
Conducea sub influența alcoolului
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 52 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe bld. Republicii din Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 24 de ani, din comuna Pietroșani, care conducea un autoturism pe bld. Petrochimiștilor din Pitești, iar în urma verificărilor s-a stabilit că autorizația de circulație provizorie avea valabilitatea expirată.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substante Periculoase au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, conform art. 37 din Legea 126/1995.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 23 decembrie 2022, polițiștii au depistat în flagrant pe un bărbat de 28 de ani, din Drăganu, care oferea spre vânzare baterii de artificii, articole din categorie ce nu este destinată comercializării către persoane ce nu dețin calitatea de pirotehnicieni,
Articolele pirotehnice în cauză, în cantitate totală de aproximativ 50 de kilograme, au fost ridicate în vederea confiscării.
Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au finalizat  cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, conform art. 336 alin.1 din Codul Penal.
Din cercetări, s-a stabilit că în ziua de 01 august 2022, un bărbat de 39 de ani, din Valea Mare pravăț, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DN 73D, pe raza comunei Boteni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezulat o valoare mai mare decât limita de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma analizelor de sânge, a rezultat o valoare mai mare decât limitra de 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.
 
 
 
Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Câmpulung au finalizat  cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.
Din cercetări s-a stabilit că, la data de 15 martie a.c., un bărbat de 60 de ani, din Câmpulung, ar fi sustras prin smulgere, de la o femeie de 52 de ani, un portofel tip borsetă, împrejurare în care persoana vătămată a suferit o leziune la membrul superior.
Pentru administrarea de probatoriu, în ziua de 20 aprilie a.c., polițiștii câmpulungeni au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, emis de către intanța competentă.
În urma percheziției, au fost descoperite mai multe bunuri cu valoare probatorie, iar bărbatul în cauză a fost condus la sediul poliției.
Reamintim că după efectuarea percheziției și administrarea probatoriului, bărbatul de 60 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.
 
 
 
Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Câmpulung au finalizat  cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
Din cercetări s-a stabilit că, la data de 15 martie a.c., un bărbat de 43 de ani, din comuna Odobești, județul Dâmbovița, ar fi sustras bunuri dintr-un autocar de transport persoane.
Stabilirea identității persoanei în cauză a fost efectuată de către specialiștii Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.
Cel în cauză este în prezent cercetat în stare de arest preventiv în alt dosar, privind săvârșirea unor infracțiuni de aceeași natură, pe raza județului Brașov.
Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.
 
 
Mandat pus în executare de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș, cu sprijinul polițiștilor Secției 1 Poliție Pitești, au pus în executare un Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Pitești, privind pe o femeie de 31 de ani, din Merișani, condamnată la 3 ani și 7 luni de închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de amenințare, tâlhărie calificată și tentativă la tâlhăria calificată.
Femeia a fost încarcerată.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii