Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Acțiune de reducere a riscului rutier pe Autostrada A1 București-Pitești

ro

04 Mar, 2024 14:42 281 Marime text
Nr. 159 din 04 martie 2024
 
 
Acțiune de reducere a riscului rutier pe Autostrada A1 București-Pitești
 
La sfârșitul săptămânii precedente, în ziua de 03 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 București - Râmnicu Vâlcea au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulație ce au loc pe autostrăzi.
 
 
În cadrul activităților desfășurate au fost verificate mai multe autovehicule, fiind realizate 43 de testări cu aparatele pentru detectarea prezenței alcoolului în aerul expirat, precum și 7 testări pentru detectarea prezenței substanțelor cu efect psihoactiv.
În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 26.790 de lei, ca urmare a unor abateri la regimul rutier, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 6 permise  de conducere.
 
Dintre abaterile constatate, 29 de sancțiuni au fost aplicate ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, unul dintre conducătorii auto rămânând pieton pentru 120 de zile, ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, viteza înregistrată de aparatul Radar fiind de 211 km/h.
 
Exemplu:
 
Polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi –Autostrada A 1 București—Pitești, au depistat un bărbat de 27 de ani, din municipiul București, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, pe Autostrada A1, tronsonul București-Pitești,  fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 211 km/h (cu 81 de km/h peste limita legală).
Ca urmare a abaterii constatate, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
 
De asemenea, în cadrul acțiunii, au fost aplicate 8 sancțiuni transportatorilor profesioniști, conform O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.
 
Polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea vor continua acțiunile cu scopul prevenirii și combaterii cauzelor generatopare de evenimente rutiere pe tronsonul de autostradă.
 
 
                                                                                       BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii