Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Arad Reținuți pentru lovire și tulburarea liniștii publice

ro

22 May, 2023 15:57 528 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
Reținuți pentru lovire și tulburarea liniștii publice
 
            În urma investigațiilor efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale au fost identificați 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 38 și 46 de ani și un minor, toți din Arad, care în seara zilei de 20 mai a.c., i-ar fi agresat fizic pe doi arădeni, în fața unui magazin de pe strada Petru Rareș.
            În baza probatoriului administrat, bărbatul de 39 de ani și minorul au fost reținuți pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate într-un dosar penal, întocmit pentru lovire și tulburarea ordinii și liniștii publice.
  •  
 
Reținut pentru infracțiuni rutiere
 
            În seara zilei de 19 mai a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii Biroului Rutier au depistat un bărbat de 46 de ani, din județul Sibiu, în timp ce conducea o autotutilitară pe strada Bodrogului spre Pădurea Ceala. Din verificări a reieșit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 1,25 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiind dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. 
            În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate de polițiști într-un dosar penal, întocmit pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
  •  
 
Ordin de protecție provizoriu
 
            Polițiștii Secției 5 Rurală Ineu cercetează un bărbat de 53 de ani, din Nadăș, care în ziua de 20 mai a.c., și-ar fi agresat fizic fosta soție. Pe numle bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, cercetările fiind continuate într-un dosar penal întocmit pentru violență în familie.
  •  
 
Acțiune preventivă, în municipiu și județ
 
            La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din municipiu împreună cu cei ai orașelor Lipova și Curtici, au desfășurat câte o acțiune preventivă, pe raza de competență, cu scopul reducerii riscului rutier.
            În cadrul activității au fost legitimate 218 persoane și verificate 166 de autovehicule, fiind aplicate 81 de sancțiuni contravenționale, la regimul circulației rutiere, în valoare totală de aproximativ 26.600 de lei. Totodată au fost reținute 3 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.
            Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară atât în municipiu cât și în județ.
  •  
 
Infracțiuni rutiere
 
            În seara zilei de 20 mai a.c., polițiștii orașului Sebiș au depistat un bărbat de 36 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Someșului. Testarea cu aparatul DrugTest a indicat valori pozitive pentru cannabis.
            Sub influența alcoolului la volan, au fost depistați: un arădean de 42 de ani ( 1,16 mg./l. alcool pur în aerul expirat) și un bărbat de 47 de ani, din Dezna (0,82 mg./l. alcool pur în aerul expirat).
            În toate cazurile a fost dispusă recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, respectiv a substanțelor consumate.
            Fără permis de conducere pentru nicio categorie, depistați de polițiști: un bărbat de 23 de ani, din Galșa, un bărbat de 30 de ani, din Șeitin și o femie de 65 de ani, din Zerind.
            Cei în cauză sunt cercetați penal, pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere.
  •  
           
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 72 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 327 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 148.500 de lei, din care 195 pentru nerespectarea vitezei regulamentare în localități și în afara acestora.
Au fost reținute 27 de permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare.
Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
Agent de poliție
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii