Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Arad Reținut pentru violare de domiciliu

ro

29 May, 2023 14:52 613 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
Ordine de protecție provizorii, emise de polițiști. la sfârșitul săptămânii trecute
 
            Polițiștii Secției 7 Rurală Lipova au emis, în ziua de 27 mai a.c., un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 52 de ani, din Cuvin, care și-ar fi împins concubina pe scări. În acceași zi, în localitatea Cermei, polițiștii Secției 6 Rurală Beliu au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 32 de ani, din localitate, care și-ar fi lovit concubina.
            În municipiu, polițiștii Secției 2 Micălaca au fost sesizați despre faptul că un bărbat de 47 de ani, din Arad, și-ar fi agresat verbal și fizic fosta concubină, pe o stradă din municipiu, pe numele acestuia fiind emis un ordin de protecție provizoriu.
            Toți cei în cauză sunt cercetați penal pentru violență în familie.
 
  •  
           
Reținut pentru violare de domiciliu
 
            Polițiștii arădeni au fost sesizați, în ziua de 27 mai a.c., despre faptul că un bărbat de 36 de ani, din Vladimirescu, ar fi pătruns, fără drept, în două apartamente dintr-un imobil de pe strada 1 Decembrie a.c., din municipiu. Din cercetări, s-a stabilit faptul că bărbatul nu a sustras niciun bun, iar ușile apartamentelor erau descuiate.
            În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat pentru două infracțini de violare de domiciliu.
            Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a celui în cauză.
 
PENTRU PREVENIREA ACESTOR FAPTE,
POLIȚIȘTII VĂ RECOMANDĂ:
 
  • Nu oferiți informații necunoscuților despre bunurile pe care le dețineți sau despre vecini, nici măcar celor care susțin că sunt reprezentanții unor instituții, dar nu pot face această dovadă;
  • Evitați depozitarea la vedere, pe balcon, sau în fața ușii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ați achiziționat;
  • Nu comunicați date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe rețele de socializare. Discutați aceste aspecte doar cu cei în care puteți avea încredere, care pot veni zilnic pentru ridicarea corespondenței și să lase impresia de „casă locuită”;
  • Nu postați pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că dețineți în casă bunuri de valoare;
  • Nu lăsați deschise geamuri, terase sau balcoane care ar putea facilita accesul în locuință;
  • Păstrați bijuteriile, banii, acțiunile sau alte valori în depozite bancare. Pentru efectuarea menajului sau a unor reparații apelați la firme autorizate;
  • Achiziționați sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeți încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate ușor!
  •  
 
Eveniment rutier, pe fondul consumului de alcool
 
      În seara zilei de 27 mai a.c., polițiștii orașului Sântana au fost sesizați despre un eveniment rutier în localitate, soldat exclusiv cu pagube materiale.
      Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat de de ani, din Sântana, în timp ce conducea un autoturism, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism parcat în afara părții carosabile.
      Testarea șoferului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,58 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiind dispusă recoltarea de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.
  •  
 
Sub influența drogurilor, la volan
 
            Polițiștii orașului Ineu au depistat, în seara zilei de 27 mai a.c.,  un tânăr de 21 de ani, din Răpsig, în timp ce conducea un autoturism în localitate. Testarea cu aparatul DrugTest a indicat valoare pozitivă pentru consum de metamfetamină.
            În Buteni, în aceeași zi, un bărbat de 28 de ani, din Chisindia, a fost depistat de polițiștii Secției 9 Rurală Sebiș, în timp ce conducea un autoturism, sub influența TH-5 (cannabis).
            Conform procedurii, celor în cauză le-au fost recoltate probe biologice, pentru stabilirea cu exactitate a substanțelor consumate, pe numele lor fiind întocmite dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.
 
  •  
 
Alte infracțiuni rutiere, la sfârșit de săptămână
 
            Polițiștii arădeni au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe acțiuni pe șoselele din municipiu și județ, pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere.
            În cadrul acetor activități, un bărbat de 34 de ani, din Șiria, a fost depistat pe o stradă din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența alcoolului. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,97 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
            Sub influența alcoolului, în trafic, au mai fost depistați : în Dorobanți, un bărbat de 69 de ani, din localitate (0,81 mg./l. alcool pur în aerul expirat); în Grăniceri, un bărbat de 26 de ani, din localitate (0,58 mg./l. alcool pur în aerul expirat), și în municipiu, pe strada Clujului, un bărbat de 28 de ani, din Felnac (0,57 mg./l. alcool pur în aerul expirat).
 
            Conform procedurii, în toate cazurile a fost dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
 
            Fără drept de a conduce, au fost depistați, la sfârșitul săptămânii trecute : în Firiteaz, un tânăr de 24 de ani, și în Vladimirescu, un bărbat de 60 de ani, cetățean român cu rezidență în Australia.
            Toți cei depistați sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.
 
            În cadrul acelorași acțiuni, polițiștii au aplicat 356 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 151.400 de lei. Dintre acestea, 201 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Au fost reținute 38 de permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.
 
            Aceste acțiuni se defășoară permanent, atât pe șoselele din municipiu cât și din județ.
 
 
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii