Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Arad Reținut în urma perchezițiilor polițiștilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase

ro

06 Jul, 2023 15:09 774 Marime text
BULETIN DE PRESĂ

Reținut în urma perchezițiilor polițiștilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase
 
            La data de 5 iulie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu, împreună cu polițiștii orașului Ineu, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară în Agrișu Mare. În urma activităților au fost descoperite: două arme confecționate artizanal, calibrul 12, 2 cartușe calibrul 12 nepercutate , 3 cartușe, același calibru, percutate, precum și cuțite și trofee de vânătoare.
            În baza probatoriului administrat, un bărbat de 24 de ani, din Agrișu Mare a fost reținut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate într-un dosar penal, întocmit pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
  •  
 
Acțiune preventivă, în municipiu și județ
 
            La data de 5 iulie a.c., polițiștii din municipiu, împreună cu cei ai orașului Sebiș, cu sprijinul Inspecoratului de Jandarmi Județean Arad și al polițiștilor locali, au desfășurat o acțiune preventivă, pe raza de competență, cu scopul menținerii unui climat de ordine și liniște publică și pentru reducerea riscului rutier.
            În cadrul acțiunilor au fost legitimate 246 de persoane și verificate 152 de autovehicule. Au fost conduse 10 persoane la sediul poliției, în vederea clarificării unor aspecte de interes operativ (identitate, stare civilă, etc.), dintre acestea, 6 fiind fotografiate și amprentate de polițiștii criminaliști.
            Au fost aplicate 139 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 52.300, din care 136 la regimul circulației rutiere și 3 sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică. 67 de persoane au fost testate cu dispozitivele alcooltest/DrugTest. Au fost reținute 3 permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare.
            Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară atât în municipi cât și în județ.
  •  
           
Acțiune a poliștilor rutieri
 
            Polițiștii rutieri au desfășurat la data de 5 iulie a.c., o acțiune de combatere a vitezei excesive în mediul urban și pentru reducerea riscului rutier.
 În cadrul acțiunii au fost aplicate 401 sancțiuni contravenționale, în valoare de 168.780 de lei, fiind reținute 26 de permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 5 infracțiuni: 1 conducere sub influența subsanțelor psihoactive, 2 conduceri sub influența alcoolului și 2 conduceri fără permis.
Aceste acțiuni au caracter continuu și se desfășoară atât în municipiu cât și în județ.
  •  
 
Acțiune pe linie silvică
 
            Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Arad au desfășurat la data de 5 iulie a.c., o acțiune de prevenire și combatere a activităților ilicite din domeniul silvic.
            În cadrul activităților au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, conform legii 171/2010 în valoare de 10.000 de lei, fiind confiscat aproximativ 124 de metri cub, material lemnos de diverse specii. Valoarea materialului lemnos confiscat a fost de 29.450 de lei.
            Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară periodic, atât în județ cât și în municipiu.
  •  
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 207 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 92.000 de lei, din care 118 pentru nerespectarea vitezei regulamentare în localități și în afara acestora.
Au fost reținute 8 permise de conducere și retrase 12 certificate de înmatriculare.
Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii