Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Arad Depistați cu bunurile furate, în mașină

ro

10 Jul, 2023 15:20 586 Marime text
 
BULETIN DE PRESĂ
Reținut de polițiștii Biroului de Investigații Criminale
            La data de 7 iulie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat un bărbat de 34 de ani, din Zimandu Nou, care, în ziua de 4 iulie a.c., pe fondul geloziei, ar fi amenințat cu acte de violență un alt bărbat, pe care, ulterior, l-a și lovit în zona brațelor, cu un obiect contondent, într-o stație PECO din municipiu.
            În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și lovirea sau alte violențe.
 
  •  
Depistați cu bunurile furate, în mașină
            Polițiștii orașului Pâncota au depistat în trafic, în după-amiaza zilei de 7 iulie a.c., un microbuz condus de un bărbat de 36 de ani, din județul Bihor, în care se găseau alte 4 persoane, femei și bărbați, cu vârste între 52 de 21 de ani, din județul Bihor.
            În urma controlului autoturismului, în roata de rezervă au fost găsite, ascunse, 31 de recipiente parfum pentru haine, 4 flacoane șampon, de diferite mărci, încălțăminte sport, un compresor, o trusă metalică și chei tubulare. Din cercetări, s-a stabilit că bunurile ar fi fost sustrase din mai multe magazine din Pâncota.
            Bunurile găsite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a celor în cauză.
  •  
Acțiune preventivă, la sfârșitul săptămânii trecute
            Polițiștii orașului Sântana, împreună cu cei ai Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Rutier și jandarmi ai I.J.J. Arad. au desfășurat, în ziua de 9 iulie a.c., o acțiune cu efective mărite, pe raza localității Sântana.
            În cadrul activităților, au fost legitimate 97 de persoane și verificate 73 de autoturisme, precum și 10 transporturi de material lemnos. 4 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru verificări suplimentare, acestea fiind amprentate de polițiștii criminaliști.
            Au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 22.500 de lei, dintre care 38 pentru nerespectarea legislației rutiere. Au fost ridicați, în vederea confiscării, 158 de lei, bani care nu figurau pe bonurile fiscale emise de o societate comercială. Pentru depășirea vitezei de deplasare, a fost reținut un permis de conducere, iar pentru nereguli tehnice a fost retras un certificat de înmatriculare.
            Două sancțiouni contravenționale au fost aplicate pentru neregului privind trasnportul de material lemnos.
            Aceste activități se desfășoară periodic, atât în municipiu cât și în județul Arad.
 
  •  
Infracțiuni rutiere, la sfârșit de săptămână
            Polițiștii arădeni au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe acțiuni, pe șoselele din municipiu și județ.
            Astfel, în zona desfășurării festivalului AOA, polițiștii rutieri au depistat 5 persoane, în timp ce conduceau sub influența substanțelor psihoactive (cocaină, TH-5, metamfetamine, benzodiazepine), și o persoană care a condus sub influența alcoolului.
            În toate cazurile s-a dispus recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor consumate și alcoolemiei.
 
            Pe D.N. 7, în seara zilei de 7 iulie a.c., a fost depistat un bărbat de 34 de ani, din Păuliș, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența alcoolului. Testarea cu aparatul DrugTest a indicat o valoare de 0,61 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
            Fără permis de conducere, a fost depistat, în localitatea Vinga, un bărbat de 29 de ani, iar în municipiu, o tânără de 22 de ani a fost depistată în timp ce conducea o motocicletă pentru care nu avea permis de conducere corespunzător.
 
            Toți cei în cauză sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracâiuni la regimul circulației rutiere.
 
Din punct de vedere contravențional, au fost aplicate 309 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 116.500 de lei, din care 169 pentru nerespectarea vitezei regulamentare în localități și în afara acestora.
Au fost reținute 26 permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare.
Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii