Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Arad Bănuiți de furt, identificați de polițiști

ro

10 Jan, 2024 15:29 521 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
Țigări de contrabandă
 
            La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 17.30, polițiștii Secției 1 Vlaicu au depistat un bărbat de 36 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada Socului. Cu ocazia controlului autovehiculului au fost descoperite 40 de pachete de țigarete, nemarcate fiscal, susceptibile a proveni din contrabandă, care au fost ridicate în vederea confiscării.
            Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă de 20.000 de lei.
  •  
Acțiune preventivă, în municipiu și județ
 
            La data de 9 ianuarie a.c., polițiștii din municipiu, și cei ai orașului Lipova, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad, au desfășurat câte o acțiune preventivă, pe raza de competență, cu scopul menținerii unui climat de ordine și liniște publică și impunerii respectării legislației rutiere.
            În cadrul activitrăților au fost legitimate 124 de persoane și verificate 115 autovehicule. Au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.075 de lei, fiind reținut 1 permis de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.
            Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară atât în municipiu cât și în județ.
  •  
Ordin de protecție provizoriu
 
            Polițiștii Secției 2 Micălaca au fost sesizați, la data de 9 ianuarie a.c., despre un scandal în familie. Din primele cercetări, a reieșit că un bărbat de 40 de ani, din Arad, pe fondul unui conflict, ar fi agresat fizic mama fostei soții.
            Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, cercetările fiind continuate într-un dosar penal, întocmit pentru lovire.
  •  
Bănuiți de furt, identificați de polițiști
 
            În urma investigațiilor polițiștilor Biroului de Ordine Publică au fost identificați 2 bărbați de 21 și 30 de ani, din Arad, care, la data de 7 ianuarie a.c., ar fi sustras un aspirator, dintr-un magazin de electronice și electrocasnice, cauzând un prejudiciu de aproximativ 3.200 de lei.
            Cercetările sunt continuate într-un dosar penal, întocmit pentru furt.
  •  
Infracțiuni rutiere
 
            La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 01.10, polițiștii Secției 2 Micălaca au depistat un bărbat de 37 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada Pășunii, din municipiu. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,96 mg./l. alcool pur în aerul expirat, iar din verificări a reieșit că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.
            A mai fost depistat, de polițiștii Secției 9 Rurală Sebiș, la data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 00.20, un bărbat de 37 de ani, din județul Timiș, în timp ce conducea un autoturism în Donceni. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,46 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
            În ambele cazuri a fost dispusă recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, cei în cauză fiind cercetați penal pentru infracțiuni rutiere.
  •  
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
            Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 99 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 41.600 de lei, din care 26 pentru nerespectarea vitezei legale în localități și în afara acestora.
            Au fost reținute 4 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.
În cadrul acțiunilor desfășurate, șoferilor le-au fost aduse la cunoștință noile modificări legislative, conform cărora, o persoană sub influența băuturilor alcoolice, a drogurilor sau care nu deține permis de conducere, care cauzează un accident urmat de moartea victimei, va executa sentința dispusă de instanță în regim de detenție.
            Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii