Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Arad Acțiune de depistare a vehiculelor cu defecțiuni tehnice

ro

04 May, 2023 14:31 632 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 
Bănuit de furt calificat, reținut
 
            În urma investigațiilor efectuate de polițiștii orașului Lipova a fost identificat un bărbat de 51 de ani, din Păuliș, care, în perioada 25 martie a.c., - 26 martie a.c., ar fi pătruns într-un imobil din localitate, de unde ar fi sustras un televizor, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 1.000 de lei. Televizorul a fost recuperat și returnat proprietarului.
            În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate într-un dosar penal, întocmit pentru furt calificat.
 
 
Acțiune preventivă, în municipiu și județ
 
            În ziua de 4 mai a.c., polițiștii din municipiu împreună cu cei ai orașului Sebiș au desfășurat câte o acțiune preventivă, pe raza de competență, cu scopul reducerii riscului rutier și menținerii unui climat de ordine și liniște publică.
            În cadrul activităților au fost legitimate 62 de persoane și verificate 59 de autovehicule, fiind aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, dintre care 30 la regimul circulației rutiere și 2 sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991, privind ordinea și liniștea publică. Valoarea sancțiunilor a fost de aproximativ 12.000 de lei.
Totodată, a fost reținut 1 permis de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.
            Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară continuu, atât în municipiu cât și în județ.
 
 
Acțiune de depistare a vehiculelor cu defecțiuni tehnice
 
            Polițiștii orașului Ineu împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, au desfășurat în ziua de 4 mai a.c., în localitatea Șilindia pe D.J. 792 C, o acțiune de depistare a vehiculelor care prezintă defecțiuni tehnice.
            În cadrul activității au fost legitimate 33 de persoane și verificate 33 de autovehicule, fiind aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totoală de aproximativ 2.900 de lei, fiind totodată retrase 4 certificate de înmatriculare.
            Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfățoară periodic, atât în județ cât și în municipiu
 
 
Infracțiuni rutiere
 
            Polițiștii Biroului Rutier au depistat în ziua de 4 mai a.c., un arădean de 48 de ani, în timp ce conducea un autoturism în municipiu.
            Testarea cu aparatul DrugTest a indicat valori pozitive pentru Benzodiazepină.
            A mai fost depistat, de polițiștii Secției 1 Vlaicu, un bărbat de 66 de ani, din Pecica, în timp ce conducea un autoturism pe strada Șezătorii.Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,53 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
            În ambele cazuri a fost dispusă recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei respectiv a substanțelor consumate.
            Cei în cauză sunt cercetați penal, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 102  sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 45.800 de lei, din care 62 pentru nerespectarea vitezei regulamentare în localități și în afara acestora.
Au fost reținute 6 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.
Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii