Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Scule electrice în legătură cu care există suspiciunea că sunt contrafăcute, indisponibilizate de polițiști

ro

13 Sep, 2023 12:33 462 Marime text
Nr. 100.902 din 13 septembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Ieri, 12 septembrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 382 de persoane și au fost verificate 242 de autovehicule.
 
Au fost constatate 115 abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală 31.075 lei. A fost retrase 4 certificate de înmatriculare, au fost reținute 4 permise de conducere și au fost constatate 15 infracțiuni.
 
Au fost efectuate 79 de testări privind consumul de alcool și droguri.
  •  
Reținut de polițiști
 
La data de 12 septembrie 2023, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 24 de ani, din comuna Roșia de Secaș, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.
 
În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 10 septembrie 2023, pe fondul unor discuții contradictorii avute cu un tânăr din comună, l-ar fi agresat, provocându-i leziuni pentru a căror vindecare ar avea nevoie de 1-2 zile de îngrijiri medicale.
 
În cursul zilei de azi, 13 septembrie, tânărul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.
 
  •  
Scule electrice în legătură cu care există suspiciunea că sunt contrafăcute, indisponibilizate de polițiști
 
La data de 12 septembrie 2023, în jurul orei 16.00, polițiștii de ordine publică din Aiud au depistat un bărbat de 34 de ani, din județul Ialomița, având în autoturismul cu care se deplasa 5 truse cu scule electrice care poartă însemnele unor mărci celebre, în legătură cu care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de proveniență și nici documente privind autenticitatea sau originalitatea, existând suspiciunea că sunt contrafăcute.
 
Din cercetări, a rezultat că bărbatul ar fi încercat să vândă sculele, direct din autoturism, unor cetățeni din municipiul Aiud și din localitățile rurale limitrofe. 
 
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, faptă prevăzută și pedepsită de art. 102 din Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, iar trusele cu scule au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.
 
 
 
  •  
 
Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe raza județului Alba
 
În perioada 4 - 10 septembrie 2023, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului județ, o acțiune ce a avut ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea și sancționarea participanților la traficul rutier care nu respectă normele legale privind circulația pe drumurile publice.
 
La acțiune, polițiștii rutieri din județ au fost sprijiniți de polițiștii de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră.
 
În cadrul acțiunii au fost aplicate 779 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, din care 322 pentru depășirea limitei legale de viteză, 17 pentru depășire neregulamentară, 7 pentru neacordare de prioritate, 28 pietonilor care s-au angajat în traversări neregulamentare, 88 bicicliștilor care nu au respectat regulile privind circulația pe drumurile publice, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.
 
Au fost reținute 63 de permise de conducere, retrase 42 de certificate de înmatriculare și constatate 20 de infracțiuni la regimul rutier.
  •  
Infracțiune rutieră
 
La data de 12 septembrie 2023, în jurul orei 16.30, polițiștii rutieri din Alba Iulia au depistat un bărbat de 71 de ani, din Târnăveni, județul Mureș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Gheorghe Doja, in Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.
 
Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducere cu permisul suspendat.
 
  •  
  
Amplasarea radarelor în data de 14 septembrie 2023  
 
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii