Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Reținut pentru tâlhărie

ro

02 Feb, 2024 11:41 407 Marime text
Nr. 131.103 din 2 februarie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Ieri, 1 februarie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 386 de persoane și au fost verificate 239 autovehicule.
 
Au fost constatate 142 abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 25.885 lei. Au fost reținute 7 permise de conducere, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare și au fost constatate 12 infracțiuni.
 
  •  
Reținut pentru tâlhărie
 
La data de 1 februarie 2024, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Aiud au identificat un bărbat de 28 de ani, din comuna Chinteni, județul Cluj, care locuiește fără forme legale în municipiul Aiud, ca persoană bănuită de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.
 
În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 25 ianuarie, în jurul orei 20.10, în timp ce se afla pe strada George Coșbuc, din Aiud, având fața acoperită, i-ar fi smuls, unei femei de 39 de ani, poșeta în care avea mai multe bunuri personale, după care a fugit, pentru a-și asigura scăparea.
 
Față de bărbat, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 2 februarie 2024, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.
 
Cercetările sunt continuate.
  •  
 
Infracțiuni rutiere
 
La data de 2 februarie 2024, în jurul orei 03.30, polițiștii de ordine publică din Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Alexandru Ioan Cuza, din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
 
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
  •  
 
La data de 1 februarie 2024, în jurul orei 18.40, polițiștii din Sebeș au intervenit pe pe DJ 141 D, la ieșirea din localitatea Boz înspre Drașov, unde s-a produs un accident rutier, soldat cu victime omenești.
 
Din primele cercetări, a rezultat că un bărbat de 46 de ani, din localitatea Tomșani, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism, pe direcția Boz-Drașov, a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din sens opus și era condus de o femeie de 30 de ani, din localitatea Doștat, județul Alba.
 
În urma accidentului, un minor de 10 ani, pasager în cel de-al doilea autoturism, a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.
 
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,24 mg/litru alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 46 de ani, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cazul femeii, rezultatul a fost negativ.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului.
 
  •  
 
 
Amplasarea radarelor în perioada 3 - 4 februarie 2024        
 
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 - Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii