Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Reținut de polițiștii din Zlatna

ro

11 Jan, 2024 14:34 433 Marime text
Nr. 131.014 din 11 ianuarie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Ieri, 10 ianuarie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 365 de persoane și au fost verificate 244 de autovehicule.
 
Au fost constatate 129 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 25.926 de lei. Au fost reținute 3 permise de conducere, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare și au fost constatate 19 infracțiuni.
  •  
 
 
Reținut de polițiștii din Zlatna
 
La data de 10 ianuarie 2024, polițiștii din Zlatna au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 31 de ani, din Zlatna, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, amenințate și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
 
În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în luna decembrie 2023, în timp ce se afla împreună cu concubina sa, în vârstă de 28 de ani, din Zlatna, într-o locuință din comuna Racovița, județul Timiș, ar fi agresat-o, iar ulterior, după ce femeia ar fi încercat să pună capăt relației și ar fi revenit în județul Alba, ar fi amenințat-o.
 
În dimineața zilei de 10 ianuarie 2024, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, locuințele din Zlatna și Racovița, ale bărbatului, au fost percheziționate.
 
Polițiștii au ridicat un pistol neletal, supus autorizării și o armă letală lungă (pușcă),  de asemenea supusă autorizării.
 
Bărbatul nu este autorizat în vederea deținerii de arme letale ori neletale din categoria celor supuse autorizării.
 
La percheziții, alături de polițiștii din Zlatna, au participat polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.
 
În cursul zilei de azi, 11 ianuarie, persoana reținută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.
 
Cercetările sunt continuate.
 
  •  
Infracțiune rutieră
 
La data de 10 ianuarie 2024, în jurul orei 18,30, polițiștii rutieri din cadrul Poliții Municipiului Sebeș, în timp ce acționau pe strada Lucian Blaga din Sebeș, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din Sebeș.
 
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 
 
  •  
Amplasarea radarelor în data de 12 ianuarie 2024     
 
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 - Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii