Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Ordine de protecție provizorii și dosare penale pentru violență în familie și amenințare

ro

20 Nov, 2023 14:04 455 Marime text
                                                                                Nr. 101.006 din 20 noiembrie 2023
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Ieri, 19 noiembrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 491 de persoane și au fost verificate 266 de autovehicule.
 
Au fost constatate 126 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 21.380 lei. Au fost retrase trei certificate de înmatriculare și au fost reținute 7 permise de conducere.
 
Au fost efectuate 128 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat 8 infracțiuni.
 
Acțiunile desfășurate au avut și o componentă informativ- preventivă prin care polițiștii le-au reamintit conducătorilor auto noile modificări legislative în materie penală.
 
 Aceștia au fost conștientizați în legătură cu riscurile reprezentate de conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului sau a drogurilor și au fost informați în legătură cu modificările legislative recente, care se referă la faptul că persoanele care conducând fără drept, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul vreunei persoane, vor fi condamnate cu executarea pedepsei. Deci, în cazul acestora nu este posibil ca instanța de judecată să  dispună suspendarea executării pedepsei.
  •  
 
Ordine de protecție provizorii și dosare penale pentru violență în familie și amenințare
 
La data de 19 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Poiana Vadului au intervenit la o locuință din comună, unde a fost semnalată o agresiune.
 
Din cercetări a rezultat că, o femeie de 53 de ani, din localitate, în timp ce se afla la locuința de domiciliu, împreună cu frații săi, de 58 și 54 de ani, pe fondul unor discuții contradictorii, s-ar fi agresat reciproc.
 
În urma evaluării riscului, polițiștii au emis, pe numele celor trei persoane, ordine de protecție provizorii prin care li s-a interzis să se apropie unii de alții.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.
 
  •  
Infracțiuni rutiere
 
La data de 19 noiembrie 2023, polițiștii rutieri din Blaj au depistat un bărbat de 43 de ani, din Blaj, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul Republicii, din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
 
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,29 mg/l alcool pur în aerul respirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
  •  
La data de 19 noiembrie 2023, în jurul orei 20.00, polițiștii rutieri din Aiud, în timp ce acționau pe strada Stadionului, din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, din Aiud.
 
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  •  
 
Amplasarea radarelor în data de 21 noiembrie 2023  
 
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 - Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii