Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Buletin de presă

ro

05 Oct, 2023 11:54 403 Marime text
Ieri, 4 octombrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 288 de persoane și au fost verificate 200 de autovehicule.
Au fost constatate 69 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală 15.770 lei. A fost reținute, în vederea suspendării, 3 permise de conducere, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și au fost constatate 8 infracțiuni.
Au fost efectuate 54 de testări privind consumul de alcool și droguri.
 
Infracțiuni rutiere
 
La data de 4 octombrie 2023, în jurul orei 05.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au oprit, pentru control, un autoturism care era condus, pe strada Poligonului din municipiu, de un tânăr de 26 de ani, din comuna Pianu, județul Alba.
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În autoturismul condus de tânăr a fost identificate un plic și un recipient care conțineau o substanță alb-cristalină, în legătură cu care există suspiciunea că ar fi interzisă.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia au preluat cercetările în ceea ce privește substanța găsită în interiorul autoturismului.
La data de 5 octombrie 2023, în jurul orei 01.50, polițiștii de ordine publică din Sebeș, în timp ce acționau împreună cu polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș, pe strada Călărași din municipiul Sebeș, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 58 de ani, din comuna Daia Română.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul avea permisul de conducere reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

Ordin de protecție provizoriu și dosar penal, pentru violență în familie
 
La data de 4 octombrie 2023, în jurul orei 16.30, o tânără de 23 de ani, din Cugir, a sesizat Poliția Orașului Cugir cu privire la faptul că a fost agresată de către concubinul său.
Din primele cercetări efectuat de polițiști, a rezultat că, pe fondul unor discuții contradictorii, bărbatul, în vârstă de 27 de ani, ar fi devenit violent și și-ar fi agresat partenera.
În urma aplicării formularului de evaluare al riscului, a fost emis ordin de protecție provizoriu prin care bărbatului i s-a interzis să se apropie de partenera sa.
Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Accident rutier
 
La data de 4 octombrie 2023, în jurul orei 12.30, polițiștii din Cugir au intervenit la intersecția străzilor Ion Creangă cu Viilor din Cugir unde s-a produs un accident rutier, soldat cu victime omenești.
Din primele cercetări, a rezultat că un bărbat de 45 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu o motocicletă care era condusă de un bărbat de 36 de ani, din Cugir.
În urma accidentului, motociclistul și o tânără de 22 de ani, din Cugir, pasageră pe motocicletă, au suferit leziuni corporale ușoare și au fost transportați la spital.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, care a indicat faptul că nu erau sub influența băuturilor alcoolice.
Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Amplasarea radarelor în data de 6 octombrie 2023     
 
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii